Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
07-12-2005

ФИНАНСОВИТЕ МИНИСТРИ НА ЕС НЕ СЕ СПОРАЗУМЯХА ЗА ПО-НИСКИТЕ СТАВКИ ПО ДДС

Финансовите министри на ЕС вчера отново не успяха да разрешат вече двегодишния спор около по-ниските ставки по ДДС за някои дейности, съобщиха дипломати, цитирани от АП.

Държавните глави на страните от общността ще се опитат да се споразумеят по въпроса на срещата на върха идната седмица, на която ще има и трудни и сложни преговори за бюджета на ЕС за периода 2007-2013 година.
Ако до края на годината не бъде постигнато съгласие по спора за ДДС, ресторантьорството, фризьорските услуги и редица други дейности ще бъдат облагани със стандартните местни данъчни ставки, вместо с по- ниските, които в момента се прилагат в девет от страните от ЕС.

Преди срещата финансовият министър на Германия Пеер Щайнбрюк заяви, че няма да гласува за предложението за въвеждане на по-ниски ДДС ставки за още дейности. "Позицията е съвсем ясна, придържам се към линията на /бившия финансов министър/ Ханс Айхел," каза Щайнбрюк.

Дипломатите обобщиха, че министрите не са успели да постигнат споразумение по въпроса.

Правителствата на ЕС се нуждаят от подкрепата на всички 25 членове, за да могат да облагат някои дейности с ДДС, по-нисък от минимума от 15 процента, приет в ЕС. Франция иска да понижи ставката по ДДС за ресторантите в страната от 19,6 на сто в момента до 5,5 на сто и е инициатор на усилията за приемане на повече изключения от общото правило.

Други страни, включително Германия, са категорично против да се допускат още изключения. Новото германско коалиционно правителство планира да увеличи ставката по ДДС в страната от 16 на 19 процента. 
 



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia