Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
09-01-2006

ТЪРГОВИЯТА С ЕМИСИИ: ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ОЧЕРТАВА НАСОКИ ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ КВОТИ ЗА ПЕРИОДА 2008-2012 Г.

Европейската комисия публикува документ, който определя насоките в помощ на страните-членки при изготвянето на национални планове за разпределянето на квотите за емисии на въглероден двуокис за периода 2008 г. – 2012 г. в рамките на схемата за търговия с емисии (EU ETS).

Този втори период на търговия е важен поради това, че той съвпада с петгодишния срок, в който ЕС и страните-членки трябва да изпълнят ангажиментите си за ограничаване, съответно намаляване, на емисиите на парникови газове в съответствие с Протокола от Киото.

Страните-членки трябва да създадат увереността, че стратегиите в тази област, в която квотите от схемата са важен елемент, ще постигнат целта си.

Опитът от първия кръг на националните планове за разпределяне, който се отнасяше до периода 2005 г. – 2007 г., показа, че тези планове трябва да бъдат по-прозрачни и по-лесни за осъществяване. Затова новият насочващ документ на Европейската комисия предлага набор от стандартизирани таблици с цел представяне на важна информация, като напр. план за предвидените емисии, предположения за цените на горивата, както и очаквано намаляване в следствие на други политики и мерки.

При положение, че периодът 2008 г. - 2012 г., определен за търговия в рамките на Европейската схема за търговия с емисии, съвпада с периода, в който трябва да бъдат изпълнени поетите ангажименти по Протокола от Киото, този насочващ документ е сигнал, че Европейската комисия има намерение да следи отблизо целия този микс от политически средства, вкл. използването на схемата за търговии, който страните-членки ще предложат за постигането на поставените цели. Той също така предлага последователна методология, чрез която страните-членки ще ограничат своите емисии.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia