Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
23-06-2006

ПРОВЕДЕ СЕ ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА ПО ЕВРОПЕЙСКА ИНТЕГРАЦИЯ

Под председателството на премиера Сергей Станишев вчера се проведе редовно заседание на Съвета по европейска интеграция, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Беше прието предложеното от Европейската комисия Финансово споразумение по Националната програма ФАР 2006 г. Проектите по програмата са на обща стойност 31.443 млн. евро, като съфинансирането от българска страна е в размер на 5.180 млн. евро. Средствата ще бъдат насочени основно в областите транспорт, правосъдие и вътрешни работи, административна реформа, икономическа и социална политика.

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев беше определен за координатор на политиката на България по отношение на Космоса, която обхваща научните изследвания и приложните дейности, както и участието на страната в международни организации и в европейски и други международни програми в областта.
 
Съвета прие график за изготвянето на Национална програма за реформи в контекста на обновената Лисабонска стратегия. От България се очаква да представи своята първа Национална програма за реформи през есента на годината, предхождаща пълноправното членство в ЕС.

Програмата се изготвя и съгласува от Агенцията за икономически анализи и прогнози към министъра на финансите, която е национален координатор на работата по разработване и представяне на Националната програма за реформи на България.
Агенцията ще извършва и мониторинг и анализ на изпълнението на програмата в съответствие с обновената Лисабонска стратегия. Според графика Националната програма за реформи ще бъде разгледана от СЕИ на 7 септември 2006 г., след което предстои обсъждането й в Министерския съвет и Народното събрание.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia