Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
16-07-2006

ЕС СЪКРАЩАВА РАДИКАЛНО РАБОТНИ МЕСТА В ЕВРОКОМИСИЯТА

Финансовите министри на ЕС орязаха драстично бюджета на служителите на Европейската комисия по предложение на финландското председателство на ЕС, съобщи EUobserver, цитиран от “Медиапул”.
Председателството обяви в петък, че Брюксел не може да избегне процесите, които в момента протичат в много от страните членки на Съюза, които се опитват да засилят ефективността и да редуцират бюрокрацията.

Хелзинки поиска да бъдат съкратени 1 700 места на служители в Еврокомисията за следващите 7 години, което се равнява на 8.5 на сто от заетите или еквивалента на три департамента в ЕК.
Тя изтъкна, че независимо от съкращенията, ще бъдат гарантирани необходимите административни приспособления, свързани с разширяването на ЕС. Така бюджетът на ЕК ще нарасне с 3.4% в сравнение с този от 2006 г.

ЕК настоява за увеличение на бюджета с 5 на сто заради приемането на България и Румъния следващата година, като в същото време все още остава да се изпълнят задължения за създаване на нови постове за страните, приети при разширяването през 2004 г.

Съгласно приетия от министрите план, твърдят от ЕК, европейската изпълнителна власт няма да може да рекрутира нито един служител през 2007 г. за 801 поста, първоначално предвидени за новите страни членки, тъй като в одобрения бюджет са заложени 56 млн. евро по-малко за заплати в сравнение с поисканите от Брюксел.

В съвместна декларация при приемането на първо четене на бюджета на ЕС за 2007 г. държавите членки настояват 200-те места, които ще освобождават всяка година служители, на които им предстои да се пенсионират, да не бъдат попълвани от 2008 до 2013 г., както и да бъдат икономисани 500 места до 2010 г., като се увеличи производителността. Общо това прави закриването на 1700 работни места при 21 000 в момента.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia