Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
04-08-2006

БРИДЖИТ ЧАРНОТА ЩЕ ИНСПЕКТИРА НАПРЕДЪКА НА БЪЛГАРИЯ В КРАЯ НА МЕСЕЦА

Ръководителят на отдела за България в генерална дирекция "Разширяване" Бриджит Чарнота ще инспектира работата на регионалните власти в България преди съставянето на окончателния доклад на Брюксел за готовността на страната за присъединяването към ЕС, съобщава "Дневник".

Информацията за инспкцията на представителя на Брюксел бе дадена от областният управител на Разград Наско Анастасов. От правителството и мисията на Европейската Комисия съобщават, че срещите на ръководителя на българският отдел са работни и няма да бъдат оповестявани предварително.

Според Анастасов обаче, представители на ЕК ще посетят от 21 до 24 август областите Бургас, Плевен и Разград, за да проучат работата на администрацията.

В края на август изтича срока за предаването на допълнителна информация, която може да бъде включена в окончателния доклад на ЕК за подготовката на България.
 
Липсата на финансова децентрализация и недостатъчният административен капацитет на местната власт са сред "жълтите зони" в предишните мониторингови доклади и ще бъдат част от обсъжданите проблеми.

Чарнота ще проведе срещи с кметове, общински управи, представители на полицията, прокуратурата, здравеопазването и образованието. От разговорите трябва да се получи информация за мерките срещу корупцията и работата по проекти.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia