Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
13-09-2006

БЛЕЪР ЗАЩИТИ ПРАВОТО НА БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ ДА РАБОТЯТ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Британският премиер Тони Блеър подкрепи правото на българи и румънци да работят във Великобритания след присъединяването на двете страни към ЕС. Това отбелязва в сряда вестник "Индипендънт", цитиран от Mediapool.

Блеър посочи във вчерашната си реч на годишния конгрес на профсъюзите, че е възможно въвеждането на краткосрочни ограничения като система за издаване на разрешителни за работа, но отхвърля исканията за цялостно спиране на достъпа на българи и румънци.

Министърът на вътрешните работи Джон Рийд предложил на кабинета сериозни ограничения за румънците и българите. Сътрудници на Блеър заявиха, че окончателното решение все още не е прието и неговата вчерашна реч пред конгреса на профсъюзите е имала за цел да "ребалансира" дебата вътре в правителството, така че да не се стига до драконовски мерки под натиска на консерваторите и медиите. 

Британският премиер е посочил ползите от работниците имигранти, заявявайки, че те повишават растежа между 0,5 и 1% годишноосвен това той изненадващо одобри изявление на Генералния съвет на организацията на профсъюзите, който се обявява за свободното движение на работници в рамките на ЕС и тяхната по-голяма защита, заявявайки, че няма "убедителна причина" за налагането на ограничения на румънци и българи да работят във Великобритания.

"Доказано е, че те помагат и не са товар. 97% работят на пълен работен ден. Само 3% от имигрантите от А-8 (новите страни-членки на ЕС) са довели със себе си децата си. Предварителни данни показват, че около 50% се връщат обратно в къщи", каза още Блеър, цитиран от вестника.

 



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia