Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
31-10-2006

ФИНЛАНДИЯ ЩЕ ОРГАНИЗИРА СРЕЩА ЗА РЕШАВАНЕТО НА ПРОБЛЕМИТЕ МЕЖДУ ТУРЦИЯ И КИПЪР

Финландското председателство на Европейския Съюз организира среща между ЕС, Турция, Гърция и ръководствата на гръцката и турската части на Кипър в опит да се избегне краха на преговорите за членство на Турция в ЕС, съобщава EUobserver.

Срещата ще се проведе на 5 и 6 ноември на неизвестно за сега място, само два дни преди публикуването на доклада на Европейската комисия за прогреса на реформите в Турция.

Докладът, който трябва да излезе на 8 ноември, ще подчертае неизпълнените турски обещания за отварянето на пристанищата и летищата за кораби и самолети от гръцката част на Кипър, ще отбележи ограниченията на свободата на словото и на правата на религиозните малцинства, както и общото забавяне на реформите.

Черновата на доклада също така подкрепя финландското предложение за решаването на кипърския спор чрез спирането на изолацията на Северен Кипър от страна на ЕС като в замяна на това Турция трябва да отвори пристанищата си за гръцки кипърски кораби.

Вчера турският външен министър Абдуллах Гюл поздрави Финландия за „конструктивното усилие", но заяви, че би предпочел финландският му колега Ерки Туомиоя да посети региона вместо да бъде провеждана среща в Хелзинки.

Очаква се въпросът за Кипър да доминира на срещата на ЕС на 14-15 декември, когато европейските лидери трябва да вземат решение дали да спрат преговорите за членство с Турция.




 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia