Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
01-12-2006

КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА И ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ СИ СЪТРУДНИЧАТ ПРИ НАРУШЕНИЯ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ И КОНЦЕСИИТЕ

Споразумение за координация и сътрудничество между Комисията за защита на конкуренцията и Прокуратурата подписаха днес председателят на КЗК Петко Николов и главният прокурор Борис Велчев.

Съвместните действия са в две основни направления - контрола върху обществените поръчки и изпълнението на договорите за концесия. Необходимостта от такова споразумение произтича от новите правомощия на КЗК в тези насоки и по-конкретно върху изразходването на публични фондове, обясни главният прокурор Борис Велчев пред журналисти.

КЗК има нови правомощия за обжалване на обществените поръчки и концесиите.

Споразумението урежда конкретните форми и механизми на това сътрудничество, стана ясно на подписването днес. КЗК ще изпраща на прокуратурата материалите по случаи, по които има съмнения за нарушения и престъпления. От своя страна прокуратурата ще активизира ролята си и ще сезира КЗК, ако в рамките на своите разследвания се натъкне на нарушения, свързани с обществени поръчки и концесии. Прокуратурата ще има и активна роля при проверките на КЗК.

Петко Николов каза, че на практика сътрудничеството се прилага и преди подписването на споразумението, тъй като по повод на съмнения на КЗК, вече са образувани дознания в прокуратурата. "Вече всяка проява на съответен възложител, ако има съмнения, ще се дава на прокуратурата", допълни Николов. Той прогнозира, че случаят E.ON вероятно ще стигне до прокуратурата.

Вижте интервюто на Портал ЕВРОПА с председателя на КЗК Петко Николов ТУК.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia