Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
15-02-2007

ПРАВИТЕЛСТВОТО РЕШАВА ДНЕС ЗА "НАТУРА" 2000 И "ТРАКИЯ"

Днес се очаква правителството да разреши два "горещи" и дълго отлагани казуса - предоговарянето на концесията за магистрала "Тракия" и обхвата на екомрежата "Натура 2000", съобщава "Дневник". От пресслужбата на кабинета заявиха за изданието, че темите не са включени в дневния ред, но имало достатъчно време това да стане.

Решение за анекса към концесионния договор за "Тракия" не се очаква и срокът за подписването му върви към удължаване, стана ясно от изказване на строителния министър и главен преговарящ с българско-португалския консорциум Асен Гагаузов. По думите му договорът заедно с приложенията е над 1000 страници. Днес се очаква концесионерът да потвърди и официално, че приема условията на правителството. "Най-вероятно ще подпишем принципно споразумение и ще помолим да се включи някоя от банковите институции, за да се прецизират още веднъж текстовете", каза Гагаузов. Той припомни, че след подписването на анекса се предвижда в тримесечен срок концесионерът да осигури финансирането, а до три години да построи и магистралата.

Днес правителството най-после се очаква да вземе решение и за списъка на зоните в екомрежата "Натура 2000". Темата беше в дневния ред на кабинета още на 21 декември, но тогава министрите отложиха решението, а междувременно се разгоряха протести, коментира "Дневник".

Макар повече от месец от екоминистерството да обикаляха страната, за да разясняват що е "Натура", това не успокои собствениците на земи в морските и зимните курорти и местната власт. Въпреки недоволството големи изненади в днешното решение не се очакват, тъй като политическият съвет на управляващата коалиция вече се споразумя за списъците и реши засега да включи в "Натура" около 23 на сто от територията на страната.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia