Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
28-02-2007

ЧАКЪРОВ: СПИСЪЦИТЕ ЗА НАТУРА СА ПРЕДАДЕНИ НА ЕК

Списъците със защитените зони по екологичната мрежа НАТУРА 2000, които правителството одобри, вече са изпратени в Брюксел, съобщи вчера министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров, цитиран от "Дневник".

Той посочи, че ще поиска от Министерството на финансите да осигури средства за експертната група, която трябва да направи нови проучвания на отложените зони по НАТУРА 2000. Това трябва да стане в най-скоро време, защото окончателно решение за зоните трябва да се вземе до октомври.

Правителството реши до октомври тези територии отново да бъдат изследвани от независими екипи, различни от работилите досега по проекта. След това пак ще минат през съвета по биоразнообразие към екоминистерството. Регионалният министър Асен Гагаузов обясни, че единствената причина за решението са исканията на общините зоните да бъдат изключени от "Натура 2000" заради инвеститорите. По този начин се отваря пътят за санкции спрямо България, тъй като решенията за това дали едно място е подходящо за екомрежата трябва да се взимат единствено въз основа на съображения за опазване на биоразнообразието.

Министрите единодушно отложиха за допълнително прецизиране резервата "Алиботуш", част от националния парк "Пирин", защитени местности в Иракли, на нос Калиакра, край река Камчия и др. От списъка отпадна и Дуранкулашкото езеро, което е защитено и по международни конвенции и е част от световното природно наследство като част от миграционния път Via Pontica.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia