Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
28-02-2007

700 ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИ ВЛИЗАТ ЕЖЕДНЕВНО ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

700 източноевропейци пристигат на ден във Великобритания, сочат данните в доклад на британското вътрешно министерство, публикуван във вторник, съобщава Mediapool.

От април 2004 г. насам 579 000 източноевропейци са се регистрирали за работа във Великобритания, се посочва в доклада. Тук влизат и пристигналите през последните шест месеца 128 000 източноевропейци.

Бройката обаче може да достигне 800 000 души, защото в доклада не са взети предвид децата и съпрузите на издръжка на имигрантите, както и т. нар. "самонаети". Тези имигранти получават помощи от държавата в размер на 75 млн. лири, се посочва в доклада.

Данните на Хоум офис сочат също, че само през последните три месеца на 2006 г. са подадени 63 000 молби за издаване на разрешително за работа във Великобритания. Това е с 23% повече, отколкото през същия период на 2005 г.

Според опозиционния вътрешен министър в сянка Дейвид Дейвис, публикуваните данни доказват, че вътрешният министър Джон Рийд не е успял да наложи контрол над хаотичната британска имиграционна система.

Данните в доклада е отнасят само за осемте източноевропейски държави, присъединили се към ЕС през пролетта на 2004 г. България и Румъния, които станаха пълноправни европейски членки на 1 януари 2007 г., не са включени в тази статистика.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia