Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
16-03-2007

ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ И ОБСЪЖДАНЕ НА КАНДИДАТУРАТА НА ГРЪНЧАРОВА ЗА МИНИСТЪР ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ВЪПРОСИ

Седем министри ще отговарят на депутатски въпроси във времето за парламентарен контрол, съобщава агенция "Фокус".

Първи на въпросите на народните представители ще отговаря министър -председателят Сергей Станишев. Към него има три въпроса: Лидерът на ДСБ Иван Костов има питане към премиера относно политиката за ефективно усвояване на фондовете на Европейския съюз. Георги Георгиев от "Атака" е отправил въпрос, свързан с неназначаване на министър по европейските въпроси. Късно вчера от Народното събрание съобщиха, че министър-председателят Сергей Станишев предлага парламентът да избере зам.-министъра на външните работи Гергана Грънчарова за министър по европейските въпроси. Третият въпрос към министър-председателя също е от ДСБ, от Евгени Чачев относно политиката на българското правителство за връщането на огромния дълг към българската държава и наши държавни търговски дружества. 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще отговаря на четири въпроса на народни представители. Сред тях са въпрос относно мерките за защита на българските интереси в петролопровода "Бургас-Александруполис" и относно изграждане на граничен контролно пропускателен пункт между Република България и Република Македония.

От министъра на финансите Пламен Орешарски депутатите ще търсят отговор на въпроса относно стратегията на българското правителство за събирането на акцизите в България, в това число и акциза на домашната ракия. Други въпроси, на които Орешарски ще отговаря са за статута и дейността на заложните къщи в Република България и финансовото управление на програма САПАРД.

Към министъра на вътрешните работи Румен Петков лидерът на "Атака" Волен Сидеров е отправил въпрос за нерегламентирани срещи на министъра с лица от "подземния свят".

Очаква се днес Народното събрание освен това да одобри кандидатурата на Гергана Грънчарова за министър на европейските въпроси.

Вчера следобед в деловодството на Народното събрание е внесено проекторешение за назначаването на Грънчарова за евроминистър.




 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia