Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
17-04-2007

МОСВ ПРЕДЛАГА НОВА СХЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОЕКТИ ПО ИСПА

Министерството на околната среда и водите ще предложи на общините-получатели на средства по ИСПА нова схема за управление на проектите, която предвижда децентрализация, съобщава News.bg.

Това ще бъде обсъдено днес на работна среща с общини, ВиК дружества, РИОСВ и представители на ръководството на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/. Тя е организирана по инициатива на министър Джевдет Чакъров, който ще я води.

На общините е представен проект на документ, в който да се регламентира новата схема. В него се предлага при участие и на други страни в процеса на реализация на проекта по ИСПА, към двустранното споразумение между МОСВ и съответната община да се подписва споразумение с условия и за останалите страни - участници, които могат да бъдат: ВиК дружества, Агенция "Пътища", енергоразпределения и др.

Идеята е условията на споразумението да съдържат правата и отговорностите на всяка от страните, ролята им в инвестиционния процес, основните форми и механизми на взаимоотношение между отделните участници в правен и икономически аспект.

Предлага се също така в споразумението да има и административно-наказателни клаузи, на базата на които да има възможност да се търси съответна отговорност за виновно и непрофесионално поведение или бездействие на институция, ръководители и специалисти.

При подготовката на споразуменията ще се запази водещата е роля на МОСВ, което е основен координатор на действията, сроковете, необходими за изпълнението на отделни задачи, осигуряващи цялостното, навременно и ефективно реализиране на проектите.

В срещата ще участват над 30 общини и представители на 15 ВиК дружества, сред които Бургас, Варна, Пловдив, Благоевград, Велико Търново

 



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia