Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
26-04-2007

ЕНП КРИТИКУВА ПОДКРЕПАТА НА ВАЛСТРЬОМ ЗА СЕГОЛЕН РОЯЛ

Лидерът на групата на ЕНП в Европейския Парламент Жозеф Дол изказа критика в сряда срещу откритата подкрепа на заместник-председателя на ЕК Марго Валстрьом за кандидата на социалистите във Франция Сеголен Роял, съобщава EUexpands.

В блога си г-жа Валстрьом (която също е социалист) заяви, че е плакала от радост пред телевизора, когато е станало ясно, че Роял заема челно място в президентската надпревара. Снимка на Сеголен Роял съпътства текста в страницата на европейския комисар.
голям размер

„Радвах се за постиженията на кандидата за президент, принадлежащ към моето политическо семейство - участието на гласоподавателите бе много високо и това също заслужава признание и подкрепа", пише Валстрьом.

Тя допълва, че напълно подкрепя участието на жени в политиката и определя като „исторически" факта, че за пръв път във Франция жена стига до втория тур на президентската надпревара.

Жозеф Дол смята текста за твърде обезпокоителен, тъй като европейските комисари нямат право да коментират индивидуални политици от страните-членки.

голям размер
„Това хвърля сериозно съмнение върху безпристрасността на Комисията и независимостта на членовете й от всякакви видове национални интереси", се посочва в изявление на Дол.

„Изпратих писмо до председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу изразявайки силния си протест срещу употребата за политически цели на официална интернет страница на една от европейските институции, която е задължена от договорите да бъде неутрална".

„Поисках от председателя да се увери, че нетърпимото заявление на г-жа Валстрьом ще бъде незабавно премахнато от блога й и от официалния сайт на ЕС", завършва Дол.

Портал ЕВРОПА припомня, че в началото на април българският еврокомисар Меглена Кунева също коментира отделни политически личности. В свое изявление тя припомни за плодотворните си отношения с бившите румънски министри Моника Маковей и Анка Боаджиу. От кабинета на еврокомисаря тогава съобщиха, че това е нейна лична инициатива и по никакъв начин не обвързва ЕК.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia