Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
14-06-2007

ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВОСЪДНИ МИНИСТРИ НЕ СЕ РАЗБРАХА ЗА ПРАВАТА НА ЗАПОДОЗРЕНИТЕ

Европейските министри на правосъдието и вътрешните работи се сблъскаха в сряда по въпроса дали ЕС трябва да има общ набор от минимални права за заподозрените в криминални престъпления. Очаква се този въпрос да предизвика и спорове по време на срещата на европейските лидери през следващата седмица, съобщава EUobserver.

„Ако 27 страни трябва да се съгласят единодушно, такива неща се случват", заяви германският министър на правосъдието Бригите Циприс след провеждането на Съвета по правосъдие и вътрешни работи, където шест европейски страни блокираха проекта.

По време на шест-месечното си председателство- изтичащо в края на юни- Германия се опитва да прокара предложението, осигуряващо на всеки заподозрян пет основни права като правото на преводач и адвокат на собствения им език.

„ЕС от една страна е за сигурност, но от друга е за свобода и граждански права и ние искаме да ги укрепим", заяви Циприс.

Шестте недоволни - Великобритания, Ирландия, Чехия, Словакия, Малта и Кипър - смятат предложението за стигащо „прекалено далеч". За тях то е и ясен пример защо трябва да защитават изключителния си контрол върху чувствителни въпроси в правосъдието и вътрешните работи по време на срещата на 21 и 22 юни.

Циприс намекна, че сегашния процес за взимане на решения предизвиква недоволство в Берлин и че Германия се надява да успее да премахне правото на страните-членки да налагат вето в тази област в бъдеще.

"Несъмнено ние трябва да изчакаме и да видим какво ще стане на срещата... и дали условията за взимането на такова решение след лятото са по-положителни", заяви тя, добавяйки, че ще бъде по-лесно спорната идея да бъде прокарана при новата конституция, отколкото при съществуващия договор от Ница.

 



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia