Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
18-06-2007

ЕС И УКРАЙНА ПОДПИСВАТ ВИЗОВО СПОРАЗУМЕНИЕ

В рамките на съвета за сътрудничество между ЕС и Украйна, който се провежда днес, ще бъде направена конкретна стъпка в двустранните отношения чрез подписване на споразумение за облекчаване на визовия режим и реадмисия. Подписването на споразуменията следва началото на преговорите за ново споразумение за разширено сътрудничество, съобщава Rapid.

„Много съм доволен от подписването на споразуменията за облекчаване на визовия режим и реадмисия. Това означава, че украинците ще могат да пътуват по-лесно, като в същото време се запазват усилията за борба с нелегалната миграция", заяви комисарят по сигурността и правосъдието Франко Фратини.

„ЕС и Украйна могат да постигнат качествено ново ниво в отношенията си и тези споразумения са особено важни в тази перспектива: улесняването на контактите между хората може изключително много да помогне за увеличаване на разбирателството и подобряване на отношенията във всички области", добави той.

Споразумението за визите ще облекчи процедурите за издаване на краткосрочни визи за украинските граждани. По принцип това ще трябва да става за не повече от десет дни. Опростяват се и изискваните документи. Освен това ще бъдат облекчени и условията за издаване на многократни визи за различни групи украински граждани като шофьори на камиони, студенти, журналисти и др.

Споразумението за реадмисия определя ясни задължения за Украйна и страните-членки на ЕС за връщането на нелегално пребиваващи на тяхна територия. Специална бърза процедура ще се прилага в общите гранични райони, като задържаните там ще могат да бъдат връщани в рамките на няколко дни.

Двете споразумения ще влязат в сила след като приключат вътрешните ратификации, очаква се това да стане преди края на годината.

 



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia