Europe.bg
  Page d’accueil - Le Portail EUROPE présente
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Le Portail EUROPE présente

  • A+
  • A-

РАТИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕС – НАШАТА АНКЕТА, ВАШЕТО МНЕНИЕ

Обобщаваме досегашната анкета и обявяваме нова: кога и как според вас България ще получи членство в ЕС? (виж рубриките “Тема на месеца” и “Анкета”)

На 8 февруари 2006 г. се обърнахме към потребителите и към нерегистрираните посетители на Портал ЕВРОПА с анкетен въпрос – Ще приключат ли според вас парламентите на 25-те навреме ратификационния процес на Договора ни за присъединяване към ЕС?

Поводът да потърсим вашето мнение бе двоен – от една страна, тревогата на Външното министерство, което даже обяви в спешен порядък обществена поръчка, с която търси консултанти и лобисти, които да стимулират ратификационния процес. И от друга страна, отчетеният ефект от мероприятията по Комуникационната стратегия за 2005 година. В обществото бяха отправени редица критики от неефикасния начин, по който властите разпространяват европейската идея.

Решихме да поставим финал на тази анкета след оповестяването на социологическо проучване на Галъп, от което става ясно, че процентът на българите, които смятат, че е важно България да стане член на ЕС, е едва 56%.

В нашата анкета са участвали общо 181 души. На въпроса, ще успеят ли според вас националните парламенти да ратифицират Договора за присъединяване, участвалите в допитването са отговорили така:

Мисля, че да47.5% (86)
Мисля, че не40.3% (73)
Рано е да преценя12.2% (22)

Още в рамките на същия ден, в който пуснахме анкетата, получихме първите мнения – ето част от тях:

“Като взема предвид изказванията на много политолози, че България поради своето местоположение е необходима на ЕС, считам, че въпреки шиканиите на Правителството ще ни приемат и ще ни помогнат да заживеем и работим по-добре. Лично на мен много ми се иска окрадената ни измъчена страна да стане членка на ЕС.” инж. Сава Дончев от Плевен

“Здравейте! Интересно ми е какво представлява това, което пишете, че МВнР е обявило обществена поръчка за лобисти за навременното ратифициране на документа. Смятам, че ратификациите ще приключат авреме и благоприятно за България, защото това е в интерес на ЕС.” Valentin Rusev – Lawyer

Здравейте!Мисля, че ратификациите ще приключат на време, но не мисля че България е готова да влезе в ЕС през 2007 г. Благодаря Ви, че ме уведомявате за анкети и важните събития!” Поздрави Алеф!

Портал ЕВРОПА продължава своята инициатива за мониторинг на процеса по ратификация в националните парламенти на страните – членки. Всекидневно ви информираме за развитията по темата в нашите рубрики.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia