Europe.bg
  Начало - Портал ЕВРОПА представя
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Портал ЕВРОПА представя

  • A+
  • A-

РАТИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕС – НАШАТА АНКЕТА, ВАШЕТО МНЕНИЕ

Обобщаваме досегашната анкета и обявяваме нова: кога и как според вас България ще получи членство в ЕС? (виж рубриките “Тема на месеца” и “Анкета”)

На 8 февруари 2006 г. се обърнахме към потребителите и към нерегистрираните посетители на Портал ЕВРОПА с анкетен въпрос – Ще приключат ли според вас парламентите на 25-те навреме ратификационния процес на Договора ни за присъединяване към ЕС?

Поводът да потърсим вашето мнение бе двоен – от една страна, тревогата на Външното министерство, което даже обяви в спешен порядък обществена поръчка, с която търси консултанти и лобисти, които да стимулират ратификационния процес. И от друга страна, отчетеният ефект от мероприятията по Комуникационната стратегия за 2005 година. В обществото бяха отправени редица критики от неефикасния начин, по който властите разпространяват европейската идея.

Решихме да поставим финал на тази анкета след оповестяването на социологическо проучване на Галъп, от което става ясно, че процентът на българите, които смятат, че е важно България да стане член на ЕС, е едва 56%.

В нашата анкета са участвали общо 181 души. На въпроса, ще успеят ли според вас националните парламенти да ратифицират Договора за присъединяване, участвалите в допитването са отговорили така:

Мисля, че да47.5% (86)
Мисля, че не40.3% (73)
Рано е да преценя12.2% (22)

Още в рамките на същия ден, в който пуснахме анкетата, получихме първите мнения – ето част от тях:

“Като взема предвид изказванията на много политолози, че България поради своето местоположение е необходима на ЕС, считам, че въпреки шиканиите на Правителството ще ни приемат и ще ни помогнат да заживеем и работим по-добре. Лично на мен много ми се иска окрадената ни измъчена страна да стане членка на ЕС.” инж. Сава Дончев от Плевен

“Здравейте! Интересно ми е какво представлява това, което пишете, че МВнР е обявило обществена поръчка за лобисти за навременното ратифициране на документа. Смятам, че ратификациите ще приключат авреме и благоприятно за България, защото това е в интерес на ЕС.” Valentin Rusev – Lawyer

Здравейте!Мисля, че ратификациите ще приключат на време, но не мисля че България е готова да влезе в ЕС през 2007 г. Благодаря Ви, че ме уведомявате за анкети и важните събития!” Поздрави Алеф!

Портал ЕВРОПА продължава своята инициатива за мониторинг на процеса по ратификация в националните парламенти на страните – членки. Всекидневно ви информираме за развитията по темата в нашите рубрики.



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.