Europe.bg
  Page d’accueil - Événement
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Événement

  • A+
  • A-

КНИГАТА "БЪЛГАРИЯ В СЪВРЕМЕННА ЕВРОПА (ОТ СИВ ДО ЕС)"

Официална презентация на книгата на доц. д-р Емилия Георгиева "България в съвременна Европа (от СИВ до ЕС)".

Деканатът на Общоикономическия факултет при Университета за национално и световно стопанство организира официална презентация на книгата на доц. д-р Емилия Георгиева "България в съвременна Европа (от СИВ до ЕС)". Тя ще се състои на 7 юни (четвъртък) от 17,00 ч. в голямата конферентна зала на университета.

Деканът на Общоикономическия фокултет при УНСС организира официална презентация на книгата на доц. д-р Емилия Георгиева "България в съвременна Европа (от СИВ до ЕС)".

Тя ще се състои в четвъртък, 7 юни, от 17 часа в Голямата конферентна зала на университета.

Книгата включва актуална информация за общо 13 структури в Европа - икономически, политически, и в областта на отбраната и сигурността, съществували в периода 1949-2007 г. Подредени в хронологичен ред, според присъединяването на нашата страна към тях, това са: Съветът за икономическа взаимопомощ (1949-1991 г.), Организацията на Варшавския договор (1955-1991 г.), Съветът на Европа (1992 г.), Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (1992 г.),, Европейската асоциация за свободна търговия 1993-2006 г.),Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (1995 г.), Западноевропейският съюз (1995-2000 г.), Централноевропейската инициатива (1996 г.), Централноевропейската зона за свободна търговия (1998-2006 г.), Пактът за стабилност в Югоизточна Европа (1999 г.), Организацията на Северноатлантическия договор (2004 г.), Европейският съюз (2007 г.) и Европейското икономическо пространство (2007 г.).

Най-голямо място сред представените европейски структури е отделено на икономическите, респективно на формите за икономическа интеграция. Сред тях естествено се откроява частта за Европейския съюз в качеството му на най-голяма и зряла интеграционна формация в Европа.

Българското участие във всяка една общност е представено на базата на съществуващата информация за нейната реална дейност, ползи и разходи за страната. Чрез този подход се цели не само теоретично и фактологично осмисляне на участието на България в европейските интеграционни процеси, но и представянето на нейния принос за утвърждаването на общоевропейските идеали, ценности и достижения.

Книгата е посветена на всички европейски политици - приятели на България, които допринесоха най-много за утвърждаването на новия европейски имидж на страната и приемането й за пълноправен член на Европейския съюз. Предназначена е за студенти, които изучават дисциплини от кръга на европейското сътрудничество и интеграция, специалисти и широката българска общественост.



 
Заедно
Emissions radio
 
 
 
    Encore 
Audio
 
 
 
    Encore 
Analyses
 
 
 
    Encore 
Interactif
 
 
 
    Encore 
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia