Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-

КНИГАТА "БЪЛГАРИЯ В СЪВРЕМЕННА ЕВРОПА (ОТ СИВ ДО ЕС)"

Официална презентация на книгата на доц. д-р Емилия Георгиева "България в съвременна Европа (от СИВ до ЕС)".

Деканатът на Общоикономическия факултет при Университета за национално и световно стопанство организира официална презентация на книгата на доц. д-р Емилия Георгиева "България в съвременна Европа (от СИВ до ЕС)". Тя ще се състои на 7 юни (четвъртък) от 17,00 ч. в голямата конферентна зала на университета.

Деканът на Общоикономическия фокултет при УНСС организира официална презентация на книгата на доц. д-р Емилия Георгиева "България в съвременна Европа (от СИВ до ЕС)".

Тя ще се състои в четвъртък, 7 юни, от 17 часа в Голямата конферентна зала на университета.

Книгата включва актуална информация за общо 13 структури в Европа - икономически, политически, и в областта на отбраната и сигурността, съществували в периода 1949-2007 г. Подредени в хронологичен ред, според присъединяването на нашата страна към тях, това са: Съветът за икономическа взаимопомощ (1949-1991 г.), Организацията на Варшавския договор (1955-1991 г.), Съветът на Европа (1992 г.), Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (1992 г.),, Европейската асоциация за свободна търговия 1993-2006 г.),Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (1995 г.), Западноевропейският съюз (1995-2000 г.), Централноевропейската инициатива (1996 г.), Централноевропейската зона за свободна търговия (1998-2006 г.), Пактът за стабилност в Югоизточна Европа (1999 г.), Организацията на Северноатлантическия договор (2004 г.), Европейският съюз (2007 г.) и Европейското икономическо пространство (2007 г.).

Най-голямо място сред представените европейски структури е отделено на икономическите, респективно на формите за икономическа интеграция. Сред тях естествено се откроява частта за Европейския съюз в качеството му на най-голяма и зряла интеграционна формация в Европа.

Българското участие във всяка една общност е представено на базата на съществуващата информация за нейната реална дейност, ползи и разходи за страната. Чрез този подход се цели не само теоретично и фактологично осмисляне на участието на България в европейските интеграционни процеси, но и представянето на нейния принос за утвърждаването на общоевропейските идеали, ценности и достижения.

Книгата е посветена на всички европейски политици - приятели на България, които допринесоха най-много за утвърждаването на новия европейски имидж на страната и приемането й за пълноправен член на Европейския съюз. Предназначена е за студенти, които изучават дисциплини от кръга на европейското сътрудничество и интеграция, специалисти и широката българска общественост.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.