Europe.bg
  Page d’accueil - Le Parlement europeen - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Le Parlement europeen / Actualités

  • A+
  • A-
09-02-2009

Покани за предстоящи онлайн-дискусии – взаимодействайте с ЕП сега!

Уважаеми читатели и приятели, имаме удоволствието да ви поканим да участвате в предстоящи интернет-разговори с евродепутати по важни теми.
На 17 февруари, вторник, от 18 до 19 ч. българско време участвайте в онлайн разговор с българския евродепутат проф. Владко Панайотов (АЛДЕ-ДПС) на тема: "Енергийната политика на ЕС".

Във вторник проф. Владко Панайотов ще разговаря с читателите на Портал ЕВРОПА на живо от своя кабинет в Брюксел. Той е професор по минно дело и металургия, заместник-ректор на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски", носител е на почетен орден на Руската минна академия и е член на Научния консултативен съвет на Световния конгрес по обогатяване. Проф. Панайотов работи в Комисията по опазването на околната среда, безопасност на храните и обществено здраве. Член е на делегациите за ЕС и Латинска Америка и за ЕС - Китай и Япония. Подробности в аванс за онлайн-дискусията вижте ТУК. Онлайн-чатът с проф. Панайотов е част от проекта „Твоят глас в ЕС”, който цели да насърчи гражданското участие в дейността на ЕП и неговите членове.
Непосредствено проведени онлайн-дискусии от същата серия:
На 16 февруари, понеделник, от 12 до 13 ч. българско време (11-12 ч. СЕТ) участвайте в онлайн разговор с евродепутата Малкълм Харбър (ЕНП-ЕД, Консервативна партия, Великобритания). Темата е „Защитата на потребителите онлайн и обществените поръчки в ЕС”.

Харбър е член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите, както и заместник-член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика. Миналата година той бе докладчик по защитата на потребителите на електронни съобщителни мрежи и услуги и защитата на правото на лична неприкосновеност в електронните комуникации. През 2009 г. Малкълм Харбър бе докладчик на тема: насърчаване на иновациите за обезпечаване на устойчивостта и високото качество на обществените поръчки и услугите в Европа. Работният език на онлайн-разговора с Малкълм Харбър ще е английски, но въпроси и коментари могат да бъдат отправяни и на немски, френски и български.
На 12 февруари, четвъртък, от 12 до 13 ч. българско време (11-12 ч. СЕТ) ще се проведе разговор с германския евродепутат д-р. Петер Лизе (ЕНП-ЕД – ХДС, Германия) на тема „Енергетика и опазване на околната среда”.


Петер Лизе е член на Комисията по околна среда и сигурност на храните, заместник-член на Комисията по външни работи и н Временната комисия по измененията на климата. Евродепутат Лизе е бил и докладчик по темата за включването на авиацията в схемата за търговия с емисии. Работният език на онлайн-разговора с Петер Лизе ще е немски, но въпроси и коментари могат да бъдат отправяни и на английски, френски и български. Разговорът е по идея на наша читателка от Германия, която коментира затрудненията, които според нея създават новите правила, свързани с въвеждането на т.нар. „пестеливи крушки” (Sparbirnen).

На 13 февруари, петък, от 12 до 13.30 ч. българско време ще се състои онлайн-разговор с българския евродепутат Душана Здравкова (ЕНП-ЕД – ГЕРБ) на тема „Поуки от междинния доклад на ЕК за напредъка в българското правосъдие”.


Евродепутат Здравкова е дългогодишен юрист и като евродепутат е зам.-председател на Комисията по конституционни въпроси. Разговорът с Душана Здравкова ще бъде на български език, но чуждоезичните ни читатели също са добре дошли с въпроси и коментари, сравняващи ефективността на българското правосъдие с това в другите държави-членки. Онлайн-чатът е част от проекта „Твоят глас в ЕС”, който цели да насърчи гражданското участие в дейността на ЕП и неговите членове.



Всеки читател може да участва в предстоящите дискусии чрез платформата http://chat.europe.bg и да изпраща предварително въпроси и коментари на parliament@europe.bg. Пълните текстове на всички интернет-разговори ще бъдат публикувани на http://parliament.europe.bg. Серията онлайн дискусии с представители на Европейския парламент са част от кампанията „Сега-взаимодействаме с Европейския парламент!”, съфинансирана от ЕП.


 
Заедно
Actualités
 
 
 
    Encore 
Emissions radio
 
 
 
    Encore 
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Analyses
 
 
 
    Encore 
Actualités
 
 
 
    Encore 
Audio
 
 
 
    Encore 
Concours
 
 
 
    Encore 
Interessant
 
 
 
    Encore 
Analyses
 
 
 
    Encore 
Le Portail EUROPE présente
 
 
 
    Encore 
Le Parlement europeen
 
 
 
    Encore 
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia