Europe.bg
  Начало - Парламент - Новини
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Парламент / Новини

  • A+
  • A-
09-02-2009

Покани за предстоящи онлайн-дискусии – взаимодействайте с ЕП сега!

Уважаеми читатели и приятели, имаме удоволствието да ви поканим да участвате в предстоящи интернет-разговори с евродепутати по важни теми.
На 17 февруари, вторник, от 18 до 19 ч. българско време участвайте в онлайн разговор с българския евродепутат проф. Владко Панайотов (АЛДЕ-ДПС) на тема: "Енергийната политика на ЕС".

Във вторник проф. Владко Панайотов ще разговаря с читателите на Портал ЕВРОПА на живо от своя кабинет в Брюксел. Той е професор по минно дело и металургия, заместник-ректор на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски", носител е на почетен орден на Руската минна академия и е член на Научния консултативен съвет на Световния конгрес по обогатяване. Проф. Панайотов работи в Комисията по опазването на околната среда, безопасност на храните и обществено здраве. Член е на делегациите за ЕС и Латинска Америка и за ЕС - Китай и Япония. Подробности в аванс за онлайн-дискусията вижте ТУК. Онлайн-чатът с проф. Панайотов е част от проекта „Твоят глас в ЕС”, който цели да насърчи гражданското участие в дейността на ЕП и неговите членове.
Непосредствено проведени онлайн-дискусии от същата серия:
На 16 февруари, понеделник, от 12 до 13 ч. българско време (11-12 ч. СЕТ) участвайте в онлайн разговор с евродепутата Малкълм Харбър (ЕНП-ЕД, Консервативна партия, Великобритания). Темата е „Защитата на потребителите онлайн и обществените поръчки в ЕС”.

Харбър е член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите, както и заместник-член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика. Миналата година той бе докладчик по защитата на потребителите на електронни съобщителни мрежи и услуги и защитата на правото на лична неприкосновеност в електронните комуникации. През 2009 г. Малкълм Харбър бе докладчик на тема: насърчаване на иновациите за обезпечаване на устойчивостта и високото качество на обществените поръчки и услугите в Европа. Работният език на онлайн-разговора с Малкълм Харбър ще е английски, но въпроси и коментари могат да бъдат отправяни и на немски, френски и български.
На 12 февруари, четвъртък, от 12 до 13 ч. българско време (11-12 ч. СЕТ) ще се проведе разговор с германския евродепутат д-р. Петер Лизе (ЕНП-ЕД – ХДС, Германия) на тема „Енергетика и опазване на околната среда”.


Петер Лизе е член на Комисията по околна среда и сигурност на храните, заместник-член на Комисията по външни работи и н Временната комисия по измененията на климата. Евродепутат Лизе е бил и докладчик по темата за включването на авиацията в схемата за търговия с емисии. Работният език на онлайн-разговора с Петер Лизе ще е немски, но въпроси и коментари могат да бъдат отправяни и на английски, френски и български. Разговорът е по идея на наша читателка от Германия, която коментира затрудненията, които според нея създават новите правила, свързани с въвеждането на т.нар. „пестеливи крушки” (Sparbirnen).

На 13 февруари, петък, от 12 до 13.30 ч. българско време ще се състои онлайн-разговор с българския евродепутат Душана Здравкова (ЕНП-ЕД – ГЕРБ) на тема „Поуки от междинния доклад на ЕК за напредъка в българското правосъдие”.


Евродепутат Здравкова е дългогодишен юрист и като евродепутат е зам.-председател на Комисията по конституционни въпроси. Разговорът с Душана Здравкова ще бъде на български език, но чуждоезичните ни читатели също са добре дошли с въпроси и коментари, сравняващи ефективността на българското правосъдие с това в другите държави-членки. Онлайн-чатът е част от проекта „Твоят глас в ЕС”, който цели да насърчи гражданското участие в дейността на ЕП и неговите членове.



Всеки читател може да участва в предстоящите дискусии чрез платформата http://chat.europe.bg и да изпраща предварително въпроси и коментари на parliament@europe.bg. Пълните текстове на всички интернет-разговори ще бъдат публикувани на http://parliament.europe.bg. Серията онлайн дискусии с представители на Европейския парламент са част от кампанията „Сега-взаимодействаме с Европейския парламент!”, съфинансирана от ЕП.


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Избори 2014
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Специално от Портал Европа
 
 
 
    Още 
Български инициативи
 
 
 
    Още 
Мандат 2009-2014
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Анкети
 
 
 
    Още 
Твоят глас в ЕС
 
 
 
    Още 
Парламент
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.