Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
16-10-2008

ЕК стартира допитване за качеството на селскостопанските продукти

ЕК прие Зелена книга за откриване на дискусия относно това как да бъдат подпомогнати европейските земеделски производители да извлекат максимална полза от качеството на храните и напитките, които произвеждат. Допитването ще продължи до края на 2008 г. Въз основа на получените резултати през следващата година ще бъде изготвено съобщение, което би могло на по-късен етап да доведе до законодателни предложения.

Зелената книга прави преглед на действащия в момента в ЕС набор от стандарти, програми за качество и сертифициране и схеми за етикетиране - в това число географските указания, биологичното земеделие и частни и регионални схеми за сертифициране на качеството, уточнява Рапид. Книгата приканва заинтересованите страни да изразят мнението си доколко ефективни са тези мерки по отношение предоставянето на гаранции и разпространяването на информация за качествата на продуктите, както и да отправят предложения за подобрения.

Зелената книга е разделена на три части, обхващащи: минимални изисквания за производство и стандарти за предлагане на пазара; специфични схеми за гарантиране на качеството в ЕС, географски указания, традиционни специалитети и биологично земеделие; схеми за сертифициране на качеството на храните.

За повече информация и за участие в допитването, четете ТУK



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia