Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
22-08-2006

СЪРБИЯ ГОТОВА ЗА ЧЛЕНСТВО В ЕС КЪМ 2012 Г.

Сърбия ще бъде готова да се присъедини към Европейския Съюз към 2012 г., съобщи финансовият министър на страната в интервю за "Financial Times".

Посочвайки икономическият успех на страната в последно време Младжан Динкич заяви за вестника: "След още един мандат на правителството ще сме готови. Към 2012 г. щесме изпълнили всички реформи".

Говорейки за заплахите за политическата стабилност в Сърбия, Динкич предупреди, че той и партията му ще изпълнят обещанието си да напуснат управляващата коалиция, ако преговорите за присъединяване не се възобновят до края на следващия месец.

ЕС спря преговорите за стабилизация и асоцииране през май докато Белград не залови и предаде в Хага ген. Ратко Младич. Според представители на Брюксел твърдата политика спрямо Сърбия ще продължи, което може да означава разпад на коалиционното правителство в Белград, ако младич не бъде заловен през следващите шест седмици.

При евентуален разпад на управляващата коалиция в Белград е много вероятно следващото правителство да бъде съставено от Радикалната партия, която има най-много места в парламента, ако не бъде съставена нова коалиция. "Financial Times" припомня, че радикалите са настроени против интеграцията в ЕС и се противопоставят на сътрудничеството с Трибунала в Хага.

Динкич заяви, че Сърбия се приближава до залавянето на Младич: "Според информацията, която получавам, кръгът на поддръжниците на Младич е много малък. Останали са много малко хора и вече не са организирани както преди".

"Уверени сме, че ако решим този проблем ще можем напълно да оставим миналото зад гърба си", добави Динкич, като предположи, че залавянето на Младич ще отвори път за бързо приемане на Сърбия в ЕС.

Портал ЕВРОПА припомня, че през миналата седмица Динкич участва в сръбската делегация в Брюксел, която предложи програма за сътрудничество, наречена "пакет плюс" с искания за достъп до предприсъединителните програми на съюза и опрощаване на част от дълга към Парижкия клуб на кредиторите.

Днес при подновяването на процесът срещу седемте босненски сръбски военни за клането в Сребреница, Карла дел Понте настоя категорично Белград да залови и предаде младич в Хага.

 



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia