Europe.bg
  Hauptseite - Europäisches Parlament - Nachrichten
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Europäisches Parlament / Nachrichten

  • A+
  • A-
09-02-2009

Покани за предстоящи онлайн-дискусии – взаимодействайте с ЕП сега!

Уважаеми читатели и приятели, имаме удоволствието да ви поканим да участвате в предстоящи интернет-разговори с евродепутати по важни теми.
На 17 февруари, вторник, от 18 до 19 ч. българско време участвайте в онлайн разговор с българския евродепутат проф. Владко Панайотов (АЛДЕ-ДПС) на тема: "Енергийната политика на ЕС".

Във вторник проф. Владко Панайотов ще разговаря с читателите на Портал ЕВРОПА на живо от своя кабинет в Брюксел. Той е професор по минно дело и металургия, заместник-ректор на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски", носител е на почетен орден на Руската минна академия и е член на Научния консултативен съвет на Световния конгрес по обогатяване. Проф. Панайотов работи в Комисията по опазването на околната среда, безопасност на храните и обществено здраве. Член е на делегациите за ЕС и Латинска Америка и за ЕС - Китай и Япония. Подробности в аванс за онлайн-дискусията вижте ТУК. Онлайн-чатът с проф. Панайотов е част от проекта „Твоят глас в ЕС”, който цели да насърчи гражданското участие в дейността на ЕП и неговите членове.
Непосредствено проведени онлайн-дискусии от същата серия:
На 16 февруари, понеделник, от 12 до 13 ч. българско време (11-12 ч. СЕТ) участвайте в онлайн разговор с евродепутата Малкълм Харбър (ЕНП-ЕД, Консервативна партия, Великобритания). Темата е „Защитата на потребителите онлайн и обществените поръчки в ЕС”.

Харбър е член на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите, както и заместник-член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика. Миналата година той бе докладчик по защитата на потребителите на електронни съобщителни мрежи и услуги и защитата на правото на лична неприкосновеност в електронните комуникации. През 2009 г. Малкълм Харбър бе докладчик на тема: насърчаване на иновациите за обезпечаване на устойчивостта и високото качество на обществените поръчки и услугите в Европа. Работният език на онлайн-разговора с Малкълм Харбър ще е английски, но въпроси и коментари могат да бъдат отправяни и на немски, френски и български.
На 12 февруари, четвъртък, от 12 до 13 ч. българско време (11-12 ч. СЕТ) ще се проведе разговор с германския евродепутат д-р. Петер Лизе (ЕНП-ЕД – ХДС, Германия) на тема „Енергетика и опазване на околната среда”.


Петер Лизе е член на Комисията по околна среда и сигурност на храните, заместник-член на Комисията по външни работи и н Временната комисия по измененията на климата. Евродепутат Лизе е бил и докладчик по темата за включването на авиацията в схемата за търговия с емисии. Работният език на онлайн-разговора с Петер Лизе ще е немски, но въпроси и коментари могат да бъдат отправяни и на английски, френски и български. Разговорът е по идея на наша читателка от Германия, която коментира затрудненията, които според нея създават новите правила, свързани с въвеждането на т.нар. „пестеливи крушки” (Sparbirnen).

На 13 февруари, петък, от 12 до 13.30 ч. българско време ще се състои онлайн-разговор с българския евродепутат Душана Здравкова (ЕНП-ЕД – ГЕРБ) на тема „Поуки от междинния доклад на ЕК за напредъка в българското правосъдие”.


Евродепутат Здравкова е дългогодишен юрист и като евродепутат е зам.-председател на Комисията по конституционни въпроси. Разговорът с Душана Здравкова ще бъде на български език, но чуждоезичните ни читатели също са добре дошли с въпроси и коментари, сравняващи ефективността на българското правосъдие с това в другите държави-членки. Онлайн-чатът е част от проекта „Твоят глас в ЕС”, който цели да насърчи гражданското участие в дейността на ЕП и неговите членове.



Всеки читател може да участва в предстоящите дискусии чрез платформата http://chat.europe.bg и да изпраща предварително въпроси и коментари на parliament@europe.bg. Пълните текстове на всички интернет-разговори ще бъдат публикувани на http://parliament.europe.bg. Серията онлайн дискусии с представители на Европейския парламент са част от кампанията „Сега-взаимодействаме с Европейския парламент!”, съфинансирана от ЕП.


 
Заедно
Aktuelles
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Analysen
 
 
 
    mehr 
Nachrichten
 
 
 
    mehr 
Nachrichten vom EP
 
 
 
    mehr 
Analysen
 
 
 
    mehr 
Portal EUROPA presentiert
 
 
 
    mehr 
Europäisches Parlament
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia