Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
27-07-2009

Световните информационни агенции коментират новото българско правителство

Световните агенции съобщават за встъпването в длъжност на новото българско правителство, оглавявано от Бойко Борисов. Агенция Ройтерс, Франс прес, Асошиейтед прес и ДПА акцентират върху приоритетите на новото правителство, обявени от премиера Борисов в речта му пред българските депутати, обобщава БНР.

Агенция Франс прес обръща внимание, че правителството си е поставило за основна цел да гарантира и да осъществи европейското развитие на страната и да се пребори с корупцията. Асошиейтед прес акцентира върху обещанията на Борисов да вкара в затвора корумпираните представители и да извърши реформи в съдебната система, за да възвърне чувството на справедливост сред българското население. Агенция Ройтерс и ДПА отбелязват, че Борисов си е поставил за задача да върне доверието на ЕС в България.

Агенция Франс прес и Ройтерс публикуват и кратки биографични справки за някои от водещите министри в кабинета на Борисов. В биографията на Борисов агенцията подчертава, че от девет години той, заедно с президента Георги Първанов, е начело по популярност в допитванията до общественото мнение.

В справката на Франс прес за новия министър на правосъдието Маргарита Попова се подчертава, че тя е известна с безупречната си репутация и с усърдната си работа, качества, които се открояват в момент, когато българското правосъдие е критикувано от ЕК заради неефективността си и заради случаи на корупция. В биографичната справка на Ройтерс за Попова се подчертава, че европейски дипломати са приветствали решението на Борисов да я предложи начело на правосъдното министерство. Припомня се, че Попова е ценена в България и в Брюксел заради разследванията й на измами с европейски фондове.

В кратката биографична справката на агенция Ройтерс за новия външен министър Румяна Желева се отбелязва, че една от задачите й ще бъде да постигне баланс между Запада и Русия.

Агенция Франс прес публикува и подробни биографии на премиера Борисов и на новия министър на финансите Симеон Дянков. В справката на Франс прес за Дянков се отбелязва, че той е един от най-цитираните икономисти в света. Агенция Ройтерс допълва във връзка с новия финансов министър, че той е експерт по икономиките в преход и по намирането на решения за излизане от кризите. Франс прес припомня, че Дянков е един от създателите на широко разпространявания годишен доклад на Световната банка "Да правиш бизнес" /Doing Business/.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia