Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
27-07-2009

Световните информационни агенции коментират новото българско правителство

Световните агенции съобщават за встъпването в длъжност на новото българско правителство, оглавявано от Бойко Борисов. Агенция Ройтерс, Франс прес, Асошиейтед прес и ДПА акцентират върху приоритетите на новото правителство, обявени от премиера Борисов в речта му пред българските депутати, обобщава БНР.

Агенция Франс прес обръща внимание, че правителството си е поставило за основна цел да гарантира и да осъществи европейското развитие на страната и да се пребори с корупцията. Асошиейтед прес акцентира върху обещанията на Борисов да вкара в затвора корумпираните представители и да извърши реформи в съдебната система, за да възвърне чувството на справедливост сред българското население. Агенция Ройтерс и ДПА отбелязват, че Борисов си е поставил за задача да върне доверието на ЕС в България.

Агенция Франс прес и Ройтерс публикуват и кратки биографични справки за някои от водещите министри в кабинета на Борисов. В биографията на Борисов агенцията подчертава, че от девет години той, заедно с президента Георги Първанов, е начело по популярност в допитванията до общественото мнение.

В справката на Франс прес за новия министър на правосъдието Маргарита Попова се подчертава, че тя е известна с безупречната си репутация и с усърдната си работа, качества, които се открояват в момент, когато българското правосъдие е критикувано от ЕК заради неефективността си и заради случаи на корупция. В биографичната справка на Ройтерс за Попова се подчертава, че европейски дипломати са приветствали решението на Борисов да я предложи начело на правосъдното министерство. Припомня се, че Попова е ценена в България и в Брюксел заради разследванията й на измами с европейски фондове.

В кратката биографична справката на агенция Ройтерс за новия външен министър Румяна Желева се отбелязва, че една от задачите й ще бъде да постигне баланс между Запада и Русия.

Агенция Франс прес публикува и подробни биографии на премиера Борисов и на новия министър на финансите Симеон Дянков. В справката на Франс прес за Дянков се отбелязва, че той е един от най-цитираните икономисти в света. Агенция Ройтерс допълва във връзка с новия финансов министър, че той е експерт по икономиките в преход и по намирането на решения за излизане от кризите. Франс прес припомня, че Дянков е един от създателите на широко разпространявания годишен доклад на Световната банка "Да правиш бизнес" /Doing Business/.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.