Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
18-05-2007

ПОДНОВЯВАНЕТО НА ПРЕГОВОРИТЕ С ЕС Е ПРИОРИТЕТ НА НОВОТО СРЪБСКО ПРАВИТЕЛСТВО

Президентът на Сърбия Борис Тадич и премиерът Воислав Кощуница заявиха, че подновяването на преговорите за стабилизация и асоцииране с ЕС е една от най-важните задачи на новото правителство, така че Сърбия да може да получи статут на кандидат за членство в ЕС до края на 2008 г., съобщава Netinfo.

Тадич и Кощуница подчертаха, че новото демократично правителство трябва да работи в служба на гражданите, постигайки по-добър стандарт за всички, провеждайки активна политика, която ще укрепи икономиката на страната, съобщи пресслужбата на президента, цитирана от агенцията.

Двамата отново заявиха, че е важно програмата на правителството на Сърбия да се основава на петте основни принципа - запазване на суверенитета и териториалната цялост на Сърбия, приключване на сътрудничеството с Трибунала в Хага, създаване на условия за по-добър живот, продължаване на евроинтеграцията и борба с организираната престъпност и корупцията. Тадич прие Кощуница и членовете на сръбското правителство и им пожела успешна работа.

Междувременно американският заместник държавен секретар Даниел Фрийд заяви, че Сърбия вече никога няма да управлява Косово и Вашингтон настоява на позицията си, че наблюдавана независимост за Косово в рамките на плана на Марти Ахтисаари е най-доброто решение за всички страни и гарант за регионалната стабилност.

Косово е сложен проблем, по който държавният секретар Кондолиза Райс разговаря с руските си домакини при неотдавнашното си посещение, подчерта Фрийд в интервю за ВВС.

"Това е труден въпрос - никой не е доволен от новосъздалата се ситуация. Никой не е доволен и от това, че бивша Югославия се разпадна по начина, по който това стана, но трябва да приемем реалността такава, каквато е, а не такава, каквато бихме желали да бъде. Сърбия вече никога няма да управлява Косово", подчерта американският дипломат, цитиран от Netinfo.

"Въпросът, който се поставя е дали на гражданите на Косово трябва да се разреши сами да управляват областта. Струва ми, че и това трябва да направим, но известно време това ще трябва да функционира под международен контрол с цел да се помогне на косовските сърби да си осигурят бъдеще", добави той.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia