Europe.bg
  Home - News & Events - Highlights
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  User name:
  
  Password:
  
  
Registration
Forgotten password
What is my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Contacts
Partners
Media partners
Download & Install
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

News & Events / Highlights

RSS
  • A+
  • A-
28-11-2008

Питат Станишев за изграждане на позитивен образ на България пред ЕС

Седемчасов парламентарен контрол днес.
За политиката на правителството за изграждане на позитивен публичен образ на страната ни пред Европейския съюз ще бъде питан министър-председателят Сергей Станишев по време на парламентарния контрол.

Освен него на депутатски въпроси и питания ще отговарят министрите Стефан Данаилов, Джевдет Чакъров, Михаил Миков, Петър Димитров.
 
Мнение отдясно: „Кошмарът е в това, че България отива в най-далечната орбита от ЕС, тя отлита, излиза извън гравитацията. Интеграционният процес отслабва от ден на ден", посочи Костов и продължи: „Зад всичко това стои, че ЕС се сблъсква като нощен влак с българската действителност. И Европа каза тези дни: „Няма да стане". Сега членството ни в ЕС става нещо като проявител на слабостта на нашата страна. ЕС се сблъсква като нощен влак с българската действителност. И Европа каза тези дни: „Няма да стане". Сега членството ни в ЕС става нещо като проявител на слабостта на нашата страна." Иван Костов, председател на ДСБ.
 
Иван Кръстев пред "Медиапул": "Правителството навярно има основания да твърди, че ЕК наказва не винаги този, когото трябва, а този, когото може. Правителството сигурно има основания да твърди, че много честно анализите за България са едностранчиви. Но въпросът е защо правителството допусна това." И още - "Ако правителството реши да излезе от тази криза като обяви словесна война на ЕК, то резултатите ще бъдат печални. Първо, социологическите изследвания показват, че доверието на българите в европейските институции три пъти е по-високо от доверието в националните институции, така че, когото става дума за корупция, обществото е съюзник на Комисията, а не на правителството. Ако настоява на абсурдната теза, че България е жертва на заговор на европейската десница, правителството рискува да изглежда смешно."


 
Заедно
In advance
 
 
 
    More 
Interviews
 
 
 
    More 
Bulgaria-destined funds
 
 
 
    More 
NEWEST ON EUROPE.BG
 
 
 
    More 
Month focus
 
 
    More 

Project of European Institute | Centre for policy modernisation | Institute for European Policy EUROPEUM |
| Privacy Policy | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
The information system was realized with financal support of OSI and OSF - Sofia
The Project is co-financed by the European Commission. The Information contained in this publication/site does not necessarily represent the position or opinion of the European Commission.