Europe.bg
  Home - News & Events - Highlights
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  User name:
  
  Password:
  
  
Registration
Forgotten password
What is my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Contacts
Partners
Media partners
Download & Install
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

News & Events / Highlights

RSS
  • A+
  • A-
30-08-2004

БЪЛГАРИЯ Е ГОТОВА ДА СПОДЕЛИ С МАКЕДОНИЯ ОПИТА СИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ИНТЕГРАЦИЯ

България е готова да сподели с Македония своя скромен, но вече успешен опит по отношение на европейската интеграция. Това заяви в предаването “Преди всички” на БНР зам. –министърът на външните работи Николай Милков.
Подписването на Меморандум за сътрудничество в процеса на европейската и евроатлантическа интеграция между правителствата на България и Македония, според Милков, е израз не само на подкрепата, която България оказва на Македония, не само израз на едни добросъседски отношения, но и въпрос на наш национален интерес. От самото начало на мандата си правителството се стреми към европеизация на региона на Югоизточна Европа, към приближаване по възможност на всички страни към перспективата на европейската и евроатлантическата интеграция, обясни Милков.
По отношение на европейската интеграция България е готова да сподели с Македония своя скромен, но вече успешен опит по начина на водене на преговорите, както и по трансфериране на законодателството. България би искала в перспектива да помогне на Македония за нейното изваждане от негативния визов списък, така че македонските граждани да могат безвизово да пътуват из цяла Европа. Зам.-министър Милков уточни, че става дума за установяване на стандарти на граничен контрол, както и за установяване на стандарти при изработването на документите за самоличност.
По отношение на евроатлантическата интеграция България ще подкрепи Македония в областта на реформите във въоръжените сили, както и в плана за действие на страната за членство в НАТО, каза Милков.



 
Заедно
In advance
 
 
 
    More 
Interviews
 
 
 
    More 
Bulgaria-destined funds
 
 
 
    More 
NEWEST ON EUROPE.BG
 
 
 
    More 
Month focus
 
 
    More 

Project of European Institute | Centre for policy modernisation | Institute for European Policy EUROPEUM |
| Privacy Policy | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
The information system was realized with financal support of OSI and OSF - Sofia
The Project is co-financed by the European Commission. The Information contained in this publication/site does not necessarily represent the position or opinion of the European Commission.