Europe.bg
  Home - Tenders
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  User name:
  
  Password:
  
  
Registration
Forgotten password
What is my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Contacts
Partners
Media partners
Download & Install
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Tenders

RSS
  • A+
  • A-
23-06-2010

Съдът на публичната служба на Европейския съюз търси съдии

В Официалния вестник на ЕС от 23 юни е публикувана покана за подаване на кандидатури с оглед назначаването на съдии в Съда на публичната служба на Европейския съюз.

С Решение 2004/752/ЕО, Евратом Съветът реши да учреди Съда на публичната служба на Европейския съюз. Съдът на публичната служба на Европейския съюз, който е помощен орган към Общия съд на Европейския съюз и има същото седалище като него, е компетентен да се произнася като първа инстанция по споровете между Съюза и негови служители по силата на член 270 от Договора за функционирането на Европейския съюз, в т.ч. споровете между всеки орган и негови служители или всяка служба и нейни служители, за които е предоставена компетентност на Съда на Европейския съюз.

Съдът на публичната служба се състои от седем съдии, измежду които се избира неговият председател. Съдиите се назначават за срок от шест години. Те могат да бъдат преназначавани. Съдиите се назначават от Съвета с единодушие, след консултиране с комитет от седем лица, избрани сред бивши членове на Съда и Общия съд и юристи с призната компетентност. Комитетът дава становище относно способността на кандидатите да упражняват функциите на съдия в Съда на публичната служба. Към становището си комитетът прилага списък на кандидати с най-подходящ опит на високо ниво. Този списък следва да съдържа поне два пъти повече кандидати от броя на съдиите, които трябва да бъдат назначени.

Статутът и общите условия за изпълнението на функциите на съдия са определени в член 5 от приложение I към Протокола относно статута на Съда на Европейския съюз. Заплатите, пенсиите и обезщетенията на съдиите се определят с Регламент (ЕО, Евратом) № 202/2005 на Съвета от 18 януари 2005 г. за изменение на регламенти № 422/67/ЕИО и № 5/67/Евратом относно определяне на възнаграждението на председателя и на членовете на Комисията, на председателя, съдиите, генералните адвокати и секретаря на Съда на Европейските общности, както и на председателя, членовете и секретаря на Първоинстанционния съд.

Тъй като на 30 септември 2011 г. изтича мандатът на трима съдии от Съда на публичната служба, се обявява покана за подаване на кандидатури с оглед назначаването на трима съдии за периода 1 октомври 2011 г. - 30 септември 2017 г.

Съгласно член 257 от Договора за функционирането на Европейския съюз във връзка с член 3 от приложение I към Протокола относно статута на Съда на Европейския съюз кандидатите за съдии трябва да отговарят на следните условия:

  • да са лица, даващи всички гаранции за независимост;
  • да отговарят на изискванията за заемане на съдебни длъжности;
  • да са граждани на Съюза.

На кандидатите се обръща внимание върху факта, че гореспоменатият комитет ще се съобрази наред с тези минимални условия, по-специално със способността на кандидатите да работят в колегиална структура в многонационална и многоезична среда, както и с обстоятелството дали характерът, значимостта и продължителността на техния опит са подходящи за изпълнението на задълженията.

Кандидатурите следва да бъдат придружени от автобиография, мотивационно писмо и фотокопия на документите, приведени в тяхна подкрепа.

Кандидатурите се изпращат на следния адрес:

General Secretariat of the Council of the European Union
Call for applications for the Civil Service Tribunal
Office 20 40 GM 23
Rue de la Loi 175
1048 Bruxelles/Brussel
BELGIQUE/BELGIË

Кандидатурите следва да бъдат изпращани само с препоръчано писмо, най-късно до 23 юли 2010 г. (зачита се датата на пощенското клеймо).

С цел да се улесни разглеждането на кандидатурите кандидатите се приканват да изпратят своите автобиографии и мотивационни писма и по електронна поща, по възможност във формат Word (да не се използва формат PDF), на следния адрес:

cdstfp@consilium.europa.eu

Изпращането по електронна поща обаче не замества изпращането с препоръчано писмо и не се отразява по никакъв начин върху допустимостта на кандидатурите.



 
Заедно
Tenders
 
 
 
    More 
In advance
 
 
 
    More 
Interviews
 
 
 
    More 
Bulgaria-destined funds
 
 
 
    More 
NEWEST ON EUROPE.BG
 
 
 
    More 
Month focus
 
 
    More 

Project of European Institute | Centre for policy modernisation | Institute for European Policy EUROPEUM |
| Privacy Policy | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
The information system was realized with financal support of OSI and OSF - Sofia
The Project is co-financed by the European Commission. The Information contained in this publication/site does not necessarily represent the position or opinion of the European Commission.