Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
26-02-2008

СПОРЕД ОДИТА НА ФОНД „РЕПУБЛИКАНСКА ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА” НЯМА НЕПРАВОМЕРНИ ПЛАЩАНИЯ ЗА ПРОЕКТИ

Одиторският екип от дирекция „Одит на средствата от ЕС" приключи проверките в Управляващия орган на помощта от Кохезионния фонд по Регламент 1164/94 към /Фонд РПИ/ на проекти „Възстановяване на транзитни пътища проект III - част от Пан-Европейски транспортен коридор", „Изграждане на магистрала Люлин, околовръстно шосе София-Даскалово" и „Техническа помощ за подготовка на пътни проекти по направление на общоевропейските транспортни коридори (TEN-T) в България"., съобщи министерство на финансите. Одиторите връчиха предврителен доклад на ръководството на Фонд РПИ.

На ръководството на одитирания обект са дадени пет дни за официално становище по направените констатации и препоръки. След получаването на официалното становище одиторският екип ще го вземе предвид при издаването на окончателния доклад.

Изразеното в предварителния доклад одиторско мнение, формирано на базата на достатъчни и уместни доказателства, получени чрез извършване на документална проверка и съпоставяне на информацията, е следното: Като цяло изградените системи за управление на проектите, финансирани по линия на помощта по Кохезионния фонд по Регламент 1164/94 във Фонд „Републиканска пътна инфраструктура" функционират съгласно установените правила. Не е допуснато извършването на неправомерни плащания.

При извършването на одита са установени някои слабости при прилагане на правилата за възлагане на обществените поръчки, предварителния контрол, счетоводната система, спазване на изискванията за наличие на достатъчна одитна пътека, планирането на проверките на място, проследяване изпълнението на дадени препоръки от предходни одити и административния капацитет.

Мнението на одиторите е, че въпросните слабости не влияят чувствително върху общата система за управление на проектите, финансирани от Кохезионния фонд/Програма ИСПА, по начин, който би довел до изразяване на одиторско мнение с резерви.



Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.