Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
20-09-2010

Меркел: Интеграцията е възможна само при спазване на законите

В разговор с „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" германският канцлер и лидер на християндемократите Ангела Меркел обяснява ролята на партията й за интеграцията в Германия. „Ние направихме изучаването на немски език същността на интеграцията, въведохме тестове за даване на германско гражданство, изисквахме езикови познания за идващите по-късно членове на семействата на имигранти и започнахме срещата на върха за интеграцията и исляма. Знам, че все още много не е постигнато в тази област и мога само да насърча всеки да говори ясно за пропуските. Има още доста работа, след като много хора например имат чувството, че вечер не могат да се качат в автобуса или трамвая. В училищните дворове има твърде много насилие. Ние не трябва да го омаловажаваме, трябва да действаме заедно срещу това на ниво държава, провинции и общини".

Канцлерът посочи също, че страната ще продължи да се променя и интеграцията е и задача и за обществото, което приема имигрантите. „Ние си правихме дълги години илюзии. Но джамиите все по-силно ще бъдат част от нашата градска картина. И затова трябва да се занимаем и с въпроса дали да образоваме имами тук в нашата страна, където те да примат принципите на нашата държава и нашия правов ред или и през следващите години да продължат да идват главно от Турция".

По думите на канцлерката темата интеграция вълнува хората в тяхното ежедневие. Федералното правителство работи върху решаването на съществуващите проблеми. За тази цел няма нужда от толкова много нови закони, тези, които ги има, трябва да бъдат прилагани. 10% до 15% от чужденците, които не искат да интегрират, ще бъдат третирани строго. „Който имигрира тук и не иска да посещава интеграционния курс, трябва да носи последици. Ние трябва да изясним на чуждестранните родители, че само образованието възпрепятства децата им да не попаднат в задънена улица. За съжаление това трябва да изясним и на германските семейства, защото езиковите тестове показват, че има и деца от германски семейства, които езиково не са в състояние да следят учебния процес".

„Нашата конституция гарантира свобода на религията. Междувпрочем изисквам да се спазва всеки член на конституцията и нашите закони от всеки. Ние не можем да търпим никакви паралелни общества, в които не се спазват наши основни човешки права като равноправието на мъжете и жените. Само на базата на конституцията можем да живеем заедно в толерантност и респект. Това трябва да приеме всеки, който иска да живее тук", завърши Ангела Меркел.



Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.