Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
22-11-2006

НОВО ПОКАЗНО УБИЙСТВО В СОФИЯ. ПОРТАЛ ЕВРОПА ПРИПОМНЯ ИЗВОДИТЕ НА ЕКСПЕРТА КЛАУС ЯНСЕН ОТ ГЕРМАНСКАТА КРИМИНАЛНА ПОЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ

  • Фокус, 22 ноември 2006: "Продължава разследването на показното убийство на Красимир Димитров"
  • Клаус Янсен, февруари 2006: "Експертът провеждаше среща с представител на разузнавателното звено на НСБОП, когато се случи това убийство в центъра на София през деня. Самият експерт трябваше да информира него и колегите му - те не бяха получили никакъв сигнал. Впоследствие експертът така и не получи допълнителна информация по случая."

Продължава разследването на снощното показно убийство на Красимир Ангелов Димитров, съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на МВР. Красимир Димитров, на 42 години, бивш волейболен състезател, бе застрелян вчера вечерта около 20 часа на булевард "Цар Борис ІІІ" в София. Ангелов е бил убит, когато заедно с негов приятел са отивали към заведението "Вини" на столичния булевард "Цар Борис ІІІ". Красимир Димитров е останал навън да разговаря по телефона, докато приятелят му е влязъл в кръчмата. Тогава Димитров бил убит с два куршума в главата. Според полицията Димитров не бил от организирания престъпен контингент и случаят бил криминален. Районът на бул. "Цар Борис ІІІ" пред № 205 беше отцепен. Очаква се да бъде направен втори оглед на мястото на престъплението.

Портал ЕВРОПА припомня доклада на експерта от Германия Клаус Янсен за българската организирана престъпност.

Портал ЕВРОПА, 29 март 2006:

"Експерт - криминалистът Клаус Янсен, с 34-годишен опит в германската полиция, смята, че НСБОП, ако не е водеща, то поне трябва да се включва, при  разследването на поръчковите убийства.

Янсен е автор на един от докладите по партньорската проверка "Правосъдие и вътрешни работи", писан в периода 22-24 февруари - по време на показното убийство на Иван Тодоров - Доктора в София. Той е писал за борбата с организираната престъпност.

В доклада му пише, че при срещите му в НСБОП е очаквал да види повече "ентусиазъм и отдаденост" към новите подходи за противодействие на организираната престъпност, които да са породени от новия НПК и новия ЗМВР. "Понякога събеседниците не изглеждаха убедени" - заключава експертът и пише, че много пъти е чул фразата "ЕК иска от нас да направим". Според Янсен, "(те) понякога имаха възражения срещу позицията на ЕС".

Експертът Клаус Янсен работи в Bund Deutscher Kriminalbeamter - Rheinbach и по време на мисията си в България, е провел 21 срещи, сред които с главния прокурор Велчев и вътрешния министър Петков.  

Янсен се опитвал да поиска допълнителна или по-различна информация, но щом прекъсвал предварително подготвените изказвания на хората, с които се срещал, те реагирали с нежелание. Понякога му казвали, че това, за което пита, е класифицирана информация."

Ето още от тази публикация...

 

По темата



Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.