Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
08-12-2006

ДЕПУТАТИ И ЖУРНАЛИСТ ЗАКЛЕЙМЯВАТ СТАТИЯТА НА СТОЯНА ГЕОРГИЕВА В МАКЕДОНСКО СПИСАНИЕ

(По "Медиапул")

Депутатите Красимир Каракачанов (БНС), Бойко Радоев (БСП), Борислав Ралчев (НДСВ) и зам.-главният редактор на в. "Стандарт" и директор на правителствения Европресцентър Георги Готев са част от хората, които се включиха със свои коментари в защита на тезата на ген. Кирчо Киров.

"Българинът е готов да плюе държавата си пред всеки чужд микрофон. Това е стар български комплекс за малоценност", коментира пред "Фокус" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, по повод материала за македонското списание "Форум" на Стояна Георгиева, свързан с убийството на Божидар Дойчев.

"Много късопаметни сме ние, българите, и за съжаление, комплексарщината ни стига дотам, че си плюем страната пред откровени врагове на държавата. Защото тези медии в Македония са враждебни към България", каза още лидерът на ВМРО, според когото подобна позиция е защита на антибългарските тези.

"Това е недопустимо поведение 23 дни преди членството на България в Европейския съюз, каза пред агенция "Фокус" Георги Готев, директор на Пресцентър "България в ЕС" по повод публикацията в скопското списание "Форум". Готев допълни, че се е видял тази сутрин с автора на статията Стояна Георгиева, която беше пресаташе на Иван Костов в неговото правителство. "Тя не отрече, че е автор на тази статия със забележката, че карето за самоубийството на шефа на архивите не е от нея и е добавено от редакцията. Не съм толкова учуден, че приближените до Иван Костов говорят лошо за България, те непрекъснато правят това в Европейския парламент. Сега виждаме, че действат и на македонска територия. Това дава възможност на македонците да се подиграват на България като казват, че България няма разузнаване, позовавайки се на "авторитетни източници". Стояна Георгиева е "авторитетен източник" за тях, тъй като тя е била член на българското правителство до не много отдавна", коментира още Георги Готев.

По думите му, напълно недопустимо поведение е да се представяме пред света по този начин 23 дни преди членството на България в Европейския съюз. "Мисля, че колегията трябва да осъди тази постъпка", добави Готев

"Не трябва да се подклаждат крайно критични тези за състоянието на българските разузнавателни служби", е мнението на депутата от НДСВ и член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Борислав Ралчев по повод материала за смъртта на Божидар Дойчев в македонското списание "Форум".

"По никакъв начин Законът за досиетата не трябва да бъде белязан с такива отрицателни краски" - коментира Ралчев публикацията.

"Ако има нещо, което трябва да се каже за българските служби, е по-добре да си го кажем тук", казва Бойко Радоев, депутат от Коалиция за България и член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред по повод същата статия.
"Не мога да си обясня факта, че български журналисти пишат подобни материали в македонските медии", допълва депутатът.



Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.