Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
21-05-2007

КОМЕНТАРИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЕСТНИЦИ ЗА ЕВРОВОТА

Днес българската преса е съсредоточена върху резултатите от първите в страната избори за Европейски парламент. Печатните издания отразяват развитието на изборите по предварителните данни на социологическите агенции.

БСП и ГЕРБ с изравнени сили в евровота, е заглавието на "Дневник".

Управляващата БСП успя да изпревари с по-малко от 2% от гласовете ГЕРБ в първите за България избори за депутати в Европейския парламент, състояли се вчера, съобщава "Дневник", позовавайки се на социологически проучвания.

Изданието коментира, че десните партии - СДС и ДСБ, останаха под националната избирателна бариера от 5.6% от гласовете и няма да участват в разпределението на 18-те мандата в Страсбург

БСП, ГЕРБ и ДПС с равен шанс за победа на изборите, коментира "Сега"

Три партии изненадващо имат равен шанс за победа в първите избори за евродепутати в България. Резултатите на ГЕРБ, БСП и ДПС са почти равни и разместванията са в рамките на статистическата грешка. Според "Галъп" ГЕРБ печели с 22.75%, втора е БСП с 21.74%, а трета е ДПС с 18.57%. "Сова Харис" също даде второто място на левите - 25.3 на сто, но обяви за победител ДПС с 25.8%. ГЕРБ остана с 0.2% зад социалистите.

ГЕРБ, БСП и ДПС се гонят с 1%, съобщава 24 часа.

Бойко Борисов взема 1/3 от вота за СДС и всеки 5-и от НДСВ, съобщава изданието.
ДПС е първа сила на евроизборите, малко пред ГЕРБ, а БСП е трета, гръмнаха социологически агенции към 21, 30 часа снощи, посочва 24 часа.

Първо място на ДПС даваха "Сова Харис", "Афис", "Скала" и НЦИОМ. Трите партии са почти наравно, с по 1 % разлика, което е в рамките на грешката на социолозите, обясниха самите те (кой колко даваше на челната тройка - виж графиките). Затова в окончателният резултат всяка от трите сили можела да е победител.

Нова тройка на върха. ДПС гони №1 с рекорд, Бойко дави БСП, десните зад борда, пък е заглавието на "Стандарт".

Потоп удави страната в деня на евровота. Докато партийните централи трескаво изчисляваха кой е №1, свлачище затвори пътя Перник - София, река Владайска преля, десетки къщи бяха наводнени, а цял столичен блок - евакуиран, коментира "Стандарт".

Изборите се обърнаха в 21 ч снощи, когато в сметките влязоха резултатите от малките градове и селата. Ахмед Доган е №1, хвърли бомбата агенция Сова харис. През целия ден БСП уверено водеше, а ДПС и ГЕРБ си разменяха второто място. Първият шок за "Позитано" дойде в 19 ч, когато в НДК обявиха Бойко Борисов за победител. Кметът обаче се забави, защото отиде първо във Владая, където потопът бе най-страшен. Вторият удар за червените бе новината, че се сриват на трето място, защото на първо излиза ДПС. В НДК настана пълен смут, защото никой не знаеше на кого се пада честта първи да даде пресконференция като победител, коментира изданието.


По темата



Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.