Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
06-12-2006

ОБЩИНА КАВАРНА ПЛАНИРА ИКОНОМИЧЕСКОТО СИ РАЗВИТИЕ

Портал ЕВРОПА представя проект „Планиране на местното икономическо развитие на община Каварна" на ЕВропейския институт и Агенция "Стратегма".

Проектът "Планиране на местното икономическо развитие на община Каварна" е финансиран по компонент Планиране на местното икономическо развитие на Програма Активни услуги на пазара на труда (АУПТ). Програмата е обособена част от Програмата "Социални инвестиции и насърчаване на заетостта" (СИНЗ), която се осъществява от българското правителство със заем на Световна банка. Активните услуги на пазара на труда подпомагат преодоляването на ограниченията за развитието на местната икономика чрез създаване на условия за икономическо развитие и ефективно използване на местния човешки капитал в подкрепа на развитието на предприемачеството чрез стартиране на свой собствен бизнес.


Главната цел на проекта е да подкрепи изпълнението на приоритетите, определени в плановите документи на община Каварна за повишаване на конкурентоспособността на местната икономика.

Проектът е насочен към осигуряване на професионална техническа помощ за местната общност при изграждането на капацитет за планиране, установяване и разработване на алтернативни начини за стимулиране на икономическото развитие. Целите на проекта са постигнати чрез разработване на план за прилагане на подходящи стратегии за подкрепа на местното икономическо развитие, съчетани с повишаване капацитета на участниците в процесите на планиране, както и комуникиране и представяне на местния потенциал за развитие.

 

Водещият подход при изпълнението на проекта е детайлизиране на Общинския план за развитие на община Каварна, чрез разработване на конкретни идеи за постигане на неговите цели, свързани с подкрепа на икономическото развитие. Този подход осигурява възможност на гражданите на общината в максимална степен да се възползват от местния потенциал за икономически растеж и заетост.

При изпълнението на проекта са постигнати следните резултати:

  • Създадено е координационно звено за осъществяване на дейностите по проекта. Извършен е преглед на изследвания и анализи за икономическото и социално развитие на общинско, областно и национално ниво.
  • Изготвена е програма за обучение за развитие на местния капацитет за планиране и управление на местното икономическо развитие. Организирано е обучение на представители на граждански организации, на местния бизнес и на представители на общинската администрация.
  • Направено е проучване на нагласите на бизнеса и гражданите в община Каварна. Въз основа на резултатите от проучването бяха формулирани стратегии за местно икономическо развитие и възможните сценарии за тяхното прилагане. В резултат на проведеното обществено обсъждане е изготвен План за местно икономическо развитие.
  • Изработена е комуникационна стратегия в подкрепа на икономическото развитие на община Каварна и план за информиране. Изработени са рекламни пакети, съдържащи брошура с информация за община Каварна, информационен профил и мултимедиен компакт диск. Изработени са и материали за разпространение в Интернет.

Проектът стартира изпълнението си през месец януари 2006 г. и приключва през месец ноември 2006 г. и се изпълнява от Фондация Европейски институт, съвместно с Агенция Стратегма, по Договор за финансиране на планиране на местното икономическо развитие по проект № 313015080507 с Дирекция "Регионална служба по заетостта" Варна.

Портал ЕВРОПА ви предлага да се запознаете с подробностите на ТОЗИ УЕБСАЙТ.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.