Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
12-06-2007

КОНКУРС ЗА ЕСЕ ЗА МРЕЖАТА СОЛВИТ

CОЛВИТ е лесна за използване безплатна услуга, предназначена да помогне на гражданите и фирмите в Европейския съюз да намерят бързи и прагматични решения на своите проблеми от трансграничен характер, свързани с вътрешния пазар.

От 1 януари 2007 г. започна работата си българският СОЛВИТ център, разположен в администрацията на Министерския съвет и приема запитвания по електронен път, телефон или факс. 

Откъде произлиза името? На английски език "SOLVЕ IT" означава „разреши го", т.е. разреши проблема.

Тази година мрежата СОЛВИТ празнува 5 години от създаването си. Българският СОЛВИТ център се присъединява към честванията по повод петата годишнина на мрежата и организира конкурс за написване на есе на тема: "Защо избирам мрежата СОЛВИТ, за да разрешавам своите проблеми в Европа?"

Повече за конкурса - условия за участие, срокове и изисквания - можете да научите, ако се регистрирате като потребител на Портал ЕВРОПА и потърсите в рубриката ни "Конкурси". Тук ще намерите интернет-адреса на българския СОЛВИТ, както и координатите, на които можете да изпращате есетата за конкурса.

Портал ЕВРОПА ще продължи да ви информира по темата. Ако имате нужда от повече подробности за СОЛВИТ, моля изпратете вашите въпроси на редакционната електронна поща на Портал ЕВРОПА.

Европейският съюз предлага много възможности да работите, живеете, учите или пътувате във всяка държава-членка. Свободното движение на хора, стоки, услуги и капитали са сред основните права в Съюза, които допринасят за неговия икономически, социален и културен просперитет. Не винаги обаче администрациите на държавите-членки напълно осъзнават значението на фактора мобилност и понякога вземат решения, които са дискриминационни срещу гражданите и/или компаниите (бизнеса), затруднявайки правото им да се възползват от свободата на движение.

За преодоляване на тези трудности Европейският съюз създаде мрежата СОЛВИТ. СОЛВИТ се състои от мрежа от 30 центъра, които работят заедно за намирането на прагматични решения на проблеми, възникващи от неправилното прилагане на законодателството на ЕС от националните администрации. Центрове СОЛВИТ има във всички страни от ЕС, както и в Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. Над 75 % от случаите, предоставени на вниманието на СОЛВИТ, намират успешно решение!



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.