Europe.bg
  Начало - Библиотека - Фондовете за България
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Библиотека / Фондовете за България

RSS
  • A+
  • A-
21-11-2007

328 ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПО ВТОРАТА ПРИОРИТЕТНА ОС ОТ ОПАК

328 проектни предложения са постъпили в МДААР по втората приоритетна ос от ОП "Административен капацитет".

Това съобщи на пресконференция министър Николай Василев, цитиран от Агенция "Фокус".

Министър Василев припомни, че срокът за подаване на предложенията изтече вчера в 16 часа. В деня на крайния срок до 14 часа в министерството са били подадени само 30 предложения, като останалите близо 300 проекта са пристигнали в оставащите часове до 16 часа. Тъй като втората ос на програмата е насочена към развитието на структурите на гражданското общество и постигане на партньорство с администрацията и съдебната власт, голям интерес към нея проявяват предимно неправителствените организации. Това припомни Николай Василев, които допълни, че тези изводи се посочват в направено изследване от МДААР при старта на програмата.

"Многото проектни предложения доказват, че НПО са наши важни партньори", посочи министърът на държавната администрация.

Той пресметна, че ако един проект е средно за около 200-250 хил. лв., при 7 млн. лв., определени за финансирането на процедурата, близо около 30 одобрени проекта ще бъдат финансирани. Оценителната комисия ще включва 7 души - експертни от МДААР от различни дирекции, експертни от Министерството на финансите и от Агенцията за обществени поръчки. Те ще подписват декларация за безпристрастност и конфликт на интереси. Тя трябва да оцени проектите в рамките на един месец.

Оценяването ще става на три етапа, посочи министър Василев. Одобрените проекти ще бъдат в подредени в низходящ ред и ще бъдат публикувани на сайта на ОПАК, допълва Агенция „Фокус”.

ОЩЕ за първата открита процедура по Оперативната програма „Административен капацитет” (ОПАК) – „Развитие на структурите на гражданското общество – ефективност и професионализъм за постигане на партньорство с администрацията и съдебната система”: Процедурата е в рамките на Приоритетна ос ІІ: “Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.3. “Укрепване на капацитета на структурите на гражданското общество”. Общо 7 млн. лева са предвидени по нея, като минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за всеки проект е 100 000 лв., а максималният – 400 000 лв. За тази процедура не се изисква съфинансиране от страна на бенефициента. Продължителността на изпълнение на проектите трябваше да е до 18 месеца. Бенефициенти по тази процедура са неправителствени организации и социално-икономическите партньори. Дейностите, за които кандидатите можеха да получат финансова помощ от Европейския социален фонд, са: разработване на анализи (функционални, организационни и др.), разработване на стратегии за развитие, създаване и обновяване на информационни ресурси (наръчници, интернет сайтове, онлайн библиотеки, бази данни, регистри и др.), провеждане на семинари, конференции, кръгли маси и др., разработване на наръчници, справочници и други информационни материали, промотиране на добри практики в дейността на структурите на гражданското общество, разработване и прилагане на системи за анализ на нуждите от обучение, провеждане на специализирани обучения, необходими за укрепване на капацитета и за постигане на ефективен диалог с администрацията, създаване на мрежи за сътрудничество, дейности за информация и публичност.


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.