Europe.bg
  Начало - Библиотека - Фондовете за България
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Библиотека / Фондовете за България

RSS
  • A+
  • A-
31-08-2008

Откриване на 16 - ото Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него”

Една от основните цели на Общата селскостопанска политика е да гарантира стабилност на пазара на земеделски продукти, чрез по- нататъшно развитие на пазарните структури и на организациите на производителите на селскостопанска продукция.

Бъдещето на аграрния ни отрасъл е в създаването на организации на производителите, което е реален фактор и гаранция за бъдещи успехи.

Това каза заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов в приветственото си слово по повод откриването на 16 - ото Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него” в град Добрич. На откриването присъстваха областният управител на Добрич Ердинч Хаджиев, кметът на Добрич Детелина Николова, както и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Атанас Кънчев.
 
Припомняме, че във фокуса на изложението попада и специалната информационна кампания за Общата селскостопанска политика, провеждана в рамките на проекта Общата селскостопанска политика /ОСП/ – двигател за развитието на българските селски райони”, който се реализира от Агенция СТРАТЕГМА в партньорство с Европейския институт. 
Резултатите от жътвената кампания тази година показват, че добивите от зърнени култури са много добри в цялата страна,  съобщи заместник-министър Бюрхан Абазов по време на пресконференция в рамките на изложението. Най-висок е средният добив за Добричка област, като показателите за зърно са 559 кг от декар и 508 кг от засетите площи с ечемик. От всички засети  площи, които са  1 218 685  дка,  реколтирани са  1 216 355 дка. Производството на зърно  за областта е  680 168 тона.

Одобрената инвестиция по програма САПАРД за област Добрич е 109 713 763 лева,  а субсидията  възлиза на 52 741 909 лева за общо 191 проекта. Към момента изплатените проекти са 160 със субсидия 37 млн. лева, това съобщи още заместник-министър Абазов.

От Програмата за развитие на селските райони по двете мерки  121- „Модернизиране на земеделски стопанства” и 112 „Създаване на стопанства за млади фермери” са подадени 2 297 проекта за цялата страна, като след проведените две комисии по мярка 121 са предложени за одобрение 194 проекта на обща инвестиционна стойност 140 71 820 лева и субсидия в размер на  71 448 569 лева.  В област Добрич по мярка 121 са подадени 148 проекта, а по мярка 112 – 74 проекта.

Близо 400 фирми участват в 16 –ото издание на изложението, което се провежда до 30 август 2008 г.


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.