Europe.bg
  Начало - Библиотека - Фондовете за България
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Библиотека / Фондовете за България

RSS
  • A+
  • A-
29-08-2007

МЕНИДЖЪРИ НА СРЕДНИ ПРЕДПРИЯТИЯ С ОБЩ ПРОЕКТ ПО ОП "ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ"

Мениджъри на средни предприятия ще кандидатстват с общ проект по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщи Пресцентърът на ББМ.  

Асоциация Българска бизнес мрежа /ББМ/ проведе втората от серията работни срещи под заглавие „Моят бизнес в Европа”. Нейната основна цел бе членовете на сдружението- мениджъри на средни предприятия от цялата страна, да обсъдят възможността за съвместно участие по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” – „Квалификационни услуги и обучения за заети лица”. Програмата финансира професионална квалификация и изграждане на ключови компетенции на служители на компании, с цел повишаване на тяхната пригодност за работа и постигане на съответствие с очакванията на работодателите.

В. Димитрова
„Този проект дава чудесна възможност за покриване нуждите на нашите компании от обучение на персонала в области на компетенции, свързани с управление на бизнес процеси, умения за работа в екип, за работа с клиенти... Прилагаме подхода за партньорско участие с цел да постигнем по- добра ефективност в управлението на проекта, да договорим по-изгодни условия при дейностите, свързани с под-договаряне и оптимизираме разходите по проекта. Не трябва да подценяваме и факта, че формирането на сборни групи от служители на различни компании със сходен профил на задълженията ми, позволяват обмяна на опит и добри практики и формиране на партньорства на ниво специалисти. Това е особено важно за тяхната мотивация и допълнително способства за развитие на компетенции на служителите», заяви председателят на Управителния съвет на ББМ Вержиния Димитрова.

Участващите в срещата собственици на фирми обсъдиха и очертаха основните модули на обучение, които ще бъдат заложени в съвместния им проект. Те заявиха броя на служителите, които ще бъдат обучавани и съответната област на ключови компетенции, които трябва да развият. Максималната стойност на бъдещия проект е 200 000 евро – тя ще позволи в него да се включат до 350 служители от всички компании- партньори.

Както е известно, в България ще се работи с европейско финансиране по два национални стратегически плана и седем оперативни програми с общ бюджет на стойност повече от 11 милиарда евро. Те обхващат широк кръг от възможности, както в обществения сектор, така и бизнеса. В този смисъл малките и средни предприятия са едни от важните получатели на финансовата помощ.  В много от случаите те ще имат по- сериозни шансове за успех, ако обединят усилията си и участват в партньорски проекти, включително с подкрепата на работодателските организации, в които членуват.

По темата



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.