Europe.bg
  Начало - Твоят глас в ЕС - За кампанията
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Твоят глас в ЕС / За кампанията

  • A+
  • A-
19-04-2007

ПРЕДИЗБОРНИЯТ ТУР СБЛЪСКВА ФОЛКЗВЕЗДИТЕ

Репортаж във "Всекиден": Азис и Ивана пеят за БСП, Глория за НДСВ.

Титаничен сблъсък на най-известните фолкзвезди у нас предвещава предстоящата предизборна кампания за евродепутати. От щаба на БСП обявиха, че на големите концерти на партията в страната ще пеят фуриите Азис, Ивана, Камелия, и Анелия. Конкурентите им от НДСВ пък са поканили фолк дивата Глория. Освен забавленията, БСП планира еврокампанията на социалистите да има информационен облик. Идеята е хората да разберат, че има смисъл в това кой представлява страната ни в ЕП, обясни шефът на червения предизборен щаб Ивелин Николов. Той заяви, че кампанията няма да надвиши предвидените в закона 2 млн. лв. Ще заложим повече на прекия диалог с избирателите, каза още Николов. Лозунгът на партията гласи "Европа за теб".

С нова енергийна напитка стартира предизборната си кампания НДСВ. Няколко стотин бутилки, произведени от фирма-симпатизант на партията, ще бъдат раздавани безплатно на концертите из страната. Но не я пийте бързо, че ако човек пие на екс, веднага търси бюлетина и тича да гласува, посъветва Станимир Илчев. Николай Василев пък припомни, че идеята за подобна напитка, родена през 2005 г., през 2006 г. е била взаимствана от Волфганг Шусел в Австрия. Жълтите фенове ще се радват на фолкпевицата Глория, Дони и Нети, Маргарита Хранова. Симпатизантите на НДСВ ще получат и специални светещи значки с логото на партията. На предизборните концерти ще звучи и специална песен, написана и композирана за жълтите от Дони.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган ще участва активно в предстоящата кампания за евровота през май, предвижда предизборната стратегия на партията. Той ще се появи в редица коментарни предавания по трите национални телевизии, като междувременно ще отдели време и за електората в страната. От ДПС са приготвили специализирани послания както към твърдия си електорат, така и към българския етнос. Специално внимание партията ще отдели и на ромите. Мотото на ЕС "Единни в многообразието" ще бъде и мотото на ДПС за тази кампания. Във всички региони на страната ще бъдат давани подробни разяснения за номера на бюлетината и начина на гласуване.

Партията на бившия премиер Иван Костов ДСБ ще заложи на духовата музика при откриването на кампанията си за евроизборите в петък. Агитацията ще започне с българския и европейски химн, изпълнен от духов оркестър. Вече е записано първото телевизионно обръщение на водача на листата на ДСБ Константин Димитров, който в словото си обяснява приоритетите на партията в ЕС. Отделно ще бъдат раздавани малки книжки с биографиите и снимките на кандидатите за Страсбург.

СДС ще стартира агитацията си от парка "Оборище" с хепънинг. Лидерът Петър Стоянов ще изнесе кратка реч. Сините не планират концерти. Според тях времето на митингите отдавна е отминало. СДС не планира да прави и свои клипове.

Предизборният клип на партия "Атака" беше спрян днес от рекламния отдел на БНТ. Шефът на отдела Яворка Петрова обясни, че ще се изпрати писмо до ЦИК, която да вземе решение дали клипът отговаря на изискванията. Директорът на отдел "Маркетинг" в телевизията Димитър Димитров обясни, че клипът на е технически годен. Шефът на БНТ Уляна Пръмова не беше открита за коментар. Волен Сидеров обясни пред "Всеки ден", че клипът е спрян заради изречението "В Европа - не с национални предатели, а с българи, които могат да казват не". Докато тече изречението, във видеото се появяват снимките на Соломон Паси, Меглена Кунева и Ахмед Доган. Според БНТ това са квалификации, допълни Сидеров. От ръководството на телевизията са му обяснили, че утре ще дадат клипа на ЦИК и комисията ще се произнесе.

Vsekiden - Валерия Касиян, Миглена Славова



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.