Europe.bg
  Начало - Твоят глас в ЕС - За кампанията
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Твоят глас в ЕС / За кампанията

  • A+
  • A-
04-05-2007

ЛИДЕРЪТ НА ДПС В КЪРДЖАЛИ: "ПЛАНЕТАТА Е БОЛНА!"

Ахмед Доган пред бизнеса в Кърджали:"Планетата е болна!"

В хотел Арпезос - Кърджали се състоя среща на кандидатите за евродепутати от ДПС с представители на бизнеса. Повече от 100 местни предприемачи дойдоха на срещата, в която участваха първата в листата Филиз Хюсменова и следващите я Мариела Баева, Метин Казак, проф. Владко Панайотов, проф.Ваня Матанова, Искра Михайлова и доц.д-р Алиосман Имамов. Заедно с председателя на ДПС Ахмед Доган, за да разговарят с бизнеса в Кърджали, дойдоха министрите на земеделието и горите Нихат Кабил и на околната среда и водите Джевдет Чакъров, които съвместно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова отговориха на въпроси и представиха възможностите за финансиране по структурните фондове на ЕС.

В своето обращение към най-активната част от бизнеса  в Кърджалийско Ахмед Доган посочи очакваната вълна от строителство в региона и призова предприемачите да проявяват активност при търсенето на средства за проекти по ПУДООС и ИСПА.

Особено внимание Ахмед Доган отдели на устойчивото развитие, защото отсега нататък екологосъобразните норми, които ще трябва да се прилагат, нямат нищо общо с тези от времената на социализма. "Планетата е болна", каза Ахмед Доган и акцентира, че бизнесът трябва да изведе за свой приоритет рециклирането на твърдите битови отпадъци и очистването на отпадните води, ако желае да се развива устойчиво. Липсата на екологична култура бе илюстрирана пред присъстващите с примерите с канализацията в курорта Златни пясъци, където водите от комплекса отиват директно в морето, без да се пречистят. "Можем да Ви бъдем много по-полезни на централно равнище, отколкото си мислите", заяви председателят на ДПС, това вече е кауза на държавата и няма проблеми за финансирането. Той допълни, че в лицето на ДПС бизнесът  ще срещне желание за помощ, защото има интерес от това и няма друг начин пред развитието.

В заключение председателят на централния избирателен щаб на Движението се обърна към присъстващите с думите:"Ако намерите по-подготвени от нас - подкрепете ги, но няма да намерите!", с което завърши предизборната среща с бизнеса в Кърджалийско.



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.