Europe.bg
  Начало - Твоят глас в ЕС - Специално от Портал Европа
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Твоят глас в ЕС / Специално от Портал Европа

  • A+
  • A-
17-05-2007

ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ ОТГОВАРЯТ НА ЧИТАТЕЛСКИТЕ ВЪПРОСИ ЗА ПОРТАЛ ЕВРОПА

Вижте какво попитаха читателите кандидатите за евродепутати от ДСБ, и какво отговориха от партията с бюлетина номер шест!

Александрина Вълчева, Плевен: "Вашата листа е от 12 човека. Защо? Другите са по 18 души, само тази на Софиянски е по-къса от вашата."

Едва ли това е най-важният въпрос в случая. Ясно е, че няма да има политическа партия в България, която да успее да спечели всичките 18 места в европарламента. Иначе би било много опасна тенденция. Ние от ДСБ сме наблегнали предимно на качеството на хората в листата и начина на тяхното подреждане. В нашата листа има хора доказани професионалисти, почтени и достойни, които могат да защитават националния интерес, така както го разбираме ние.

От друга страна ние бяхме единствената партия, чиито членове излъчиха и подредиха листата чрез вътрешнопатийни регионални събрания. Кандидатите на ДСБ се превърнаха в екип и изградиха приятелства. Нещо което в другите листи липсва. Другите бяха подредени „на тъмно" по кабинетите и повечето от тях дори не се и познаваха преди тази кампания.

Спас Минев, София: "Как скандалът между българските институции се отразява на положението на страната ни в ЕС? И могат ли  евродепутатите по някакъв начин да предотвратяват подобни скандали?"

Разбира се, разрастващият се скандал между българските институции няма да остане незабелязан от Европа, още повече, че става в момент, в който България се проверява за изпълнение на неизпълнени условия за борба с корупцията и с престъпността, условия, които са поставени от Европейския съюз. Желанието на управляващите да поканят представител от Европейския съюз, който едва ли не да надзирава, е доказателство за стремежа им да отвлекат вниманието на хората и ако е възможно да прехвърлят на друг отговорността. Както и е ярко признание за неспособността им да се справят с проблемите на корупцията и организираната престъпност. Всъщност няма и как да се справят защото това ще означава да ударят по собствените си интереси. Видяхме Симеон Скаскобургготски на снимка рамо до рамо с последния екзекутиран и свързан с организираната престъпност Александър Тасев.

Подобни скандали могат да бъдат предотвратени само със смяна настоящото управление. Могат да бъдат изкоренени ако се управлява отговорно и от почтени хора, а с обвързаност от мафиотски обръчи от фирми.

Камелия Маринина, Варна: "Във вашата листа няма човек от агентурата на ДС, но ако имаше какво щяхте да предприемете: да му дадете "втори шанс" или  да го отстраните от листата?"

Единствено кандидатите за членове на Европейския парламент от ДСБ  (както всъщност и тези, които се кандидатираха за депутати в българския парламент от името на партията на парламентарните избори през  2005 г.) преминаха предварителна проверка за принадлежност към бившата Държавна сигурност и чак след това бяха официално кандидатирани и регистрирани в ЦИК. 

Ние нямаме намерение да даваме „втори шанс" на никого, който е свързан с бившия репресивен комунистически апарат. Нямаме намерение да стоим безучастни, когато управляващите възнамеряват да честват 60 години от основаването на 1-во Главно управление на ДС. Ще се борим срещу опитите за реабилитация на стария режим.

Владилена Кузманова, София: "Не е ли много лош сигнал за европейците това, което се случва с българските институции?"

Безспорно, това е лош сигнал, който идва в момент в който България се проверява за изпълнение на неизпълнени условия за борба с корупцията и с престъпността, условия, които са поставени от Европейския съюз. Между институциите и по улиците се води мафиотска война. Министър от БСП и председател на Софийската организация признава, че атаките идват от крилото в БСП свързано с Държавна Сигурност. Другите партньори в коалицията се държат сякаш нямат нищо общо с това правителство, като наблюдатели, които дават оценка и правят прогнози. Крият се, защото единственото общо нещо което имат помеждуси е властта, за която се са вкопчили на всяка цена.

Неджиб Мустафа, Кърджали: "Отношенията Русия - ЕС, и Турция - ЕС са едни от водещите ви тези в кампанията, какво ги прави толкова важни за ДСБ?"

Водещо място в предизборната програма на ДСБ заема българският национален интерес. В този смисъл темите Русия - ЕС и Турция - ЕС не се засягат самоцелно, а единствено и само от гледна точка на националния ни интерес. ДСБ се противопоставят срещу възстановяването зависимостта на България от Русия и настояват Турция да прекрати да се намесва в българската политика чрез подкрепа за ДПС и неговите обръчи от фирми.

Oще за кандидатите за евродепутати от листата на ДСБ, както и попълнените от тях Въпросници на евродепутата, можете да видите ТУК.



Специално от Портал Европа


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Анкети
 
 
 
    Още 
Парламент
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.