Europe.bg
  Начало - Твоят глас в ЕС - Новини от ЕП
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Твоят глас в ЕС / Новини от ЕП

  • A+
  • A-
20-12-2007

ЕЛМАР БРОК СЕ СРЕЩА В ПЕТЪК С НАСЛЕДНИКА НА ПУТИН

Топ-човек от ЕНП хвали... Русия, критикува Качински и окуражава Доналд Туск! ЕС трябва да приеме Русия като равноправен партньор, зове германецът.

Вероятният бъдещ руски президент Дмитрий Медведев ще се срещне в петък в Москва с германския евродепутат Елмар Брок, който е външнополитически координатор на Групата на ЕНП-ЕД.

Това се казва в прессъобщение на десницата в ЕП. Брок е на посещение в руската столица, където днес и утре ще проведе политически разговори и с други руски представители, сред които външния министър Сергей Лавров и председателя на Държавната дума – и на партията на Путин „Единна Русия” – Борис Гризлов.

Елмар Брок ще обсъди теми като статута на Косово, договорите за разоръжаване, американския противоракетен щит и обстановката в Иран. Елмар Брощ ще говори с Гризлов, Лавров и Медведев също за компромисите за приемането на Русия в СТО и началото на преговори с Москва за споразумение за партньорство и сътрудничество с ЕС.

„Значителна част от разговорите и преговорите ще бъде също енергийната сигурност на всички страни-членки”, се подчертава в предварителното съобщение на ЕНП.

Днес в Москва Елмар Брок е коментирал, че и Русия, и ЕС – като непосредствени съседи и крупни търговски партньори, имат „общ интерес за поддържане на добри отношения.” По думите на Брок, от всички срещи досега, той е чул общо послание, че Русия е готова да участва в конструктивен диалог.

Елмар Брок казал още, че Русия трябва да признае, че Съветският съюз е причинявал страдания на народите на много от сегашните страни-членки на ЕС, а от друга страна ЕС трябвало „доколкото е възможно – да приеме Русия като равноправен партньор.” Според Брок, последното „...е условие за успешно сътрудничество за решаване на много от днешните предизвикателства – като се започне с борбата срещу тероризма, енергийната сигурност и спазването на интелектуалните права.”

Цитиран от пресслужбата си, германският евродепутат казва: „ЕС не трябва да забравя ценностите и демократичните си принципи, когато си има работа с Русия. Но ние също така трябва да признаем, че Русия е независима държава, която взема решения самостоятелно.”

Като пример външнополитическият секретар на ЕНП посочил случая със забраната за износ на месо от Полша за Русия, отменена вчера. Брок заяви, че популистките и антируски лозунги, издигани от бившия полски премиер Ярослав Качински, „са се оказали непродуктивни”, пише в прессъобщението на ЕНП.

Новото полско правителство на министър-председателя Доналд Туск също заема критични позиции спрямо множество руски политики, но то „...успя чрез конструктивен диалог да отстрани тази пречка пред отношенията ЕС-Русия. Това означава, че сме направили голяма крачка към споразумение за партньорство между ЕС Русия”, е заключението на Елмар Брок.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
2009: Избори
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Избори 2009
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Избори 2014
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Европейският парламент
 
 
 
    Още 
Специално от Портал Европа
 
 
 
    Още 
Български инициативи
 
 
 
    Още 
Мандат 2009-2014
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Любопитно
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Парламент
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.