Europe.bg
  Начало - Europe Direct - За бизнеса
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Europe Direct / За бизнеса

  • A+
  • A-

Стартиране на бизнес

Създаването на нови предприятия принася динамизъм и новаторство в общия пазар. Европейският съюз стимулира това явление като един от своите приоритети посредством установяване на благоприятна среда за фирми в начална фаза на развитие.

Най-големият приоритет в това отношение е подобряването и опростяването на основните стъпки при откриването на нов бизнес, особено при неговата регистрация. Необходимо е информационните и комуникационните технологии да играят по-голяма роля за извършването на тези формалности Освен това трябва да се обърне специално внимание на определени стъпки, които, макар и да не са задължителни от правна гледна точка, се явяват от съществена важност при откриването на нов бизнес (осигуряване на капитал, изготвяне на бизнес план и пр.)

Освен създаването на подходяща среда е много важно и осигуряването на адекватна професионална помощ, която подпомага не само създаването на едно предприятие, но и неговото оцеляване и развитие през критичните първи няколко години. Следователно е задължително да се предложи леснодостъпна и висококачествена техническа помощ, която отговаря на нуждите на частните предприемачи. По тази причина т. нар. бизнес инкубатори се явяват стратегически инструмент за създаване на нови предприятия.

В Европейския съюз са валидни множество специфични разпоредби за капиталовите компании и акционерните дружества. Те подчертават важността на обмена на информация за европейските стопански субекти с оглед защитата на интересите на акционерите и третите страни. В тази връзка, Европейският бизнес регистър съчетава данни от всички регистри на страните-членки и следователно предоставя достоверна информация за европейските  предприятия.

За насърчаване на предприемачеството и трансграничното сътрудничество в рамките на вътрешния пазар, Европейският съюз дава възможност за създаване на фирми под формата на Общностни юридически лица: Европейска компания (SE), Европейска група по икономически интереси (EEIG), Европейско кооперативно дружество (SCE). 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Програми на общността
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Библиотека
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.