Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
06-12-2007

ПРИОРИТЕТИТЕ В ЗЕМЕЛЕДИЕТО ОБСЪЖДА ФРАНЦИЯ СЪС СОФИЯ И БУКУРЕЩ, ПРЕДИ ДА ПОЕМЕ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА ЕС ПРЕЗ ЮЛИ ДОГОДИНА

Мишел Барние се среща с Търичану, но не и със Станишев.

Френският министър на земеделието и рибарството Мишел Барние днес е на посещение в България, а утре – в Румъния, съобщиха от неговия офис.


Барние ще обсъди с българския си колега Нихат Кабил междинния преглед на Общата селскостопанска политика – ОСП (health check), както и реформата в Общата организация на пазара на вино в ЕС, предаде пресцентърът на Министерството на земеделието и продоволствието. Нихат Кабил и Мишел Барние ще обсъдят също двустранните отношения в областта на селското стопанство. Пресконференцията е от 17.15 часа в МЗП. ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Дискусия по Интернет за „Здравната картина“ на общата селскостопанска политика (ОСП)!

Щрих: в Министерство на земеделието и продоволствието е открит информационен център, в който може да получите полезна информация за всички въпроси, свързани с прилагането на Общата селскостопанска политика след 1 януари 2007 г. Информационният център се намира в приемната на МЗП. От 9.00 до 17.00 ч. всеки работен ден на Ваше разположение ще бъдат експерти на МЗП на телефони: 985-11-381, 985-11-378, 985-11-594. Има и график на темите, включени в информационния център - днес например темата е "поземлени отношения" и експерт от едноименната дирекция ще отговаря на тези въпроси. На тел. 985 11251/ 226 може да получите информация за графика на отворените теми.

Френското аграрно ведомство подчертава, че целта на визитата на ресорния министър в двете новоприети страни-членки е да се засили сътрудничеството с тях в сферата на земеделието в европейски план, като част от подготовката на Френското председателство на ЕС от 1 юли 2008 година.

От Париж съобщиха още, че Мишел Барние ще се срещне с членове на Парламентарната комисия по външна политика, председателствана от Соломон Паси, както и с наши депутати от комисиите по земеделие, по регионално сътрудничество и по европейски въпроси.

Довечера Мишел Барние ще вечеря с Нихат Кабил във френското посолство, като преди това ще се срещне с френската преса и с представителите на френските делови среди в България.

Утре в Букурещ френският министър на земеделието ще се срещне с румънския си колега. Освен това Мишел Барние ще се срещне с министър-председателя на съседна Румъния Калин Попеску-Търичану, подчертава прес-съобщението от кабинета на френския министър.

За среща на Барние със Сергей Станишев не се споменава, установи Портал ЕВРОПА.

ДАРИК: Промените в политиката за сектор „Вино“ бяха приети от ЕК на 4 юли тази година. Реформата предлага да бъдат предвидени финансови стимули за насърчаване на слабоконкурентните производители да изкоренят лозята си и да напуснат сектора доброволно. Бюджетът на ЕС за подпомагане на лозаро-винарския сектор е 1,3 млрд. евро на година. Предвижда се българският винен сектор да получи 13 млн. евро през 2009 г. и по около17 млн. евро в следващите години.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.