Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
07-12-2007

МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ДНЕС ЗА АДМИНИСТРАТИВНИЯ КАПАЦИТЕТ В СТРАНИТЕ-ЧЛЕНКИ

МДААР организира Международна конференция на тема "Административен капацитет в държавите членки на ЕС" днес от 9,30 часа в хотел “Шератон” (зала “Средец”).

Пълното наименование на престижния форум е “Европейски социален фонд за административен капацитет в държавите членки на ЕС – добри практики”. Събитието е организирано от Управляващия орган на Оперативна програма “Административен капацитет” – дирекция “Управление на проекти и програми” в Министерството на държавната администрация и административната реформа, и се осъществява с подкрепата на Програмата за развитие на ООН.

Конференцията ще бъде открита от министър Николай Василев. На нея държави членки от Европейския съюз ще споделят опита си и добри практики при усвояването на средствата от Европейския социален фонд в процеса на изграждане на прозрачна и ефективна администрация в техните страни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: КОНФЕРЕНЦИЯ "РАЗЛИЧНИ РЕГИОНИ - ЕДИН СТАНДАРТ" СЕ ОТКРИВА ДНЕС В СОФИЯ  

В конференцията ще участват ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Майкъл Хъмфрис, Хенри Джаклин, Постоянен представител на ПРООН за България, и Христос Зоис, заместник-министър на вътрешните работи на Гърция.

Представители на Европейската комисия, както и гости от Румъния, Унгария, Чехия, Латвия, Естония, Португалия, Словакия, Гърция и Уелс ще разкажат как се пишат успешни проекти, какви са били основните трудности и грешки при изпълнението на програмата в техните страни, какво е направено до момента и какво предстои при усвояването на средствата от ЕСФ. Ще бъдат представени успешно реализирани проекти, реално допринесли за подобряване както на работата на администрацията, така и на неправителствения сектор.

Сред гостите и участниците в различните модули на конференцията, освен изброените, се открояват - Олга Борисова, Директор на Центъра за европейски програми към Американския университет в България, Христос Зоис, Заместник-министър на вътрешните работи на Гърция, Филип Буш, Началник на отдел "България, Хърватска, Унгария, Холандия", Главна дирекция "Заетост, социални въпроси и равни възможности" в Европейската комисия, Ливиу Раду, Държавен секретар по публична администрация, Министерство на вътрешните работи и административната реформа на Румъния, Виктор Хорват, Заместник-директор на Националната агенция за развитие на Унгария и Войтек Седлачек, Директор на отдела за Структурни фондове, Министерство на Вътрешните Работи на Чехия и други. Те ще участват в първия панел, озаглавен: "Добри практики: Eвропейска комисия, Румъния, Унгария и Чешка република".

Какво беше направено и какво предстои при използването на Европейския социален фонд в Латвия? По тази тема ще говори Солвита Гулбе, Началник на отдел "Европейски структурни фондове", Република Латвия. От своя страна Урoмо Мерила, Началник на отдел "Структурни фондове", Естония ще се спре на повишаването на административния капацитет в Естония чрез Европейския социален фонд. Опита на Португалия по отношение на Структурните фондове на Общността за публичната администрация ще разясни Сандра Гомеш, Сътрудник по проекти, Управляващ орган на Оперативна програма "Публична администрация" в Португалия.

В престижната конференция, организирана от МДААР, също така ще се говори за инициативата на Европейската общност "Равенство": укрепване на капацитета на неправителствените организации - инструмент за смекчаване на неравенствата на трудовия пазар. Участник в този модул е Алжбета Юрцова, Директор на отдел "Програмиране", Секция Европейски социален фонд на Словакия.   

За реформата в публичния сектор и Европейския Социален Фонд в Уелс ще говори Майкъл Трики, Директор на дирекция "Публични услуги и изпълнение" към правителството на Уелс. А Декс Агуридес, Главен директор на дирекция "Управление на Рамката за подкрепа от Общността" в Гърция ще се спре на хоризонталните принциви в изграждането на административен капацитет в обществените институции чрез ЕСФ.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.