Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
13-04-2008

В ПОНЕДЕЛНИК ЗАПОЧВАТ КОНСУЛТАЦИИ ЗА „ПЕРСОНАЛНИ И СТРУКТУРНИ” ПРОМЕНИ В КАБИНЕТА

Стенограмата от изслушването на Ваньо Танов в НС - публикувана в "Капитал". 
 
Министър-председателят Сергей Станишев обяви, че от следващата седмица (от понеделник, 14 април) започват консултациите между трите партии в управляващата коалиция за персонални и структурни промени в кабинета. В петък, след гласуването на вота на недоверие на правителството, премиерът каза, че ще има персонални и структурни промени в кабинета, припомня БНР.

Заявлението му е цитирано от Mediapool така: „Ще инициирам сериозен разговор в коалицията за структурни и кадрови промени в кабинета, защото е нужна ясна политическа подкрепа, а не мандатът на правителството да се изпълни докрай "куцайки".

Представители на БСП заявиха пред Mediapool, че не е изключено БСП и ДПС да накажат НДСВ за показния "бунт" срещу призива на Станишев коалицията да е солидарна в настоящата криза с МВР и исканията на опозицията за оставка на вътрешния министър. Това ще стане вероятно чрез промяна в настоящата коалиционна формула, според която БСП, НДСВ и ДПС си разпределят постове в съотношение 8:5:3. Възможно е ДПС да получи "бонус" и по-засилено участие във властта за сметка на НДСВ, пояснява Mediapool.

Междувременно авторитетният седмичен вестник "Капитал" публикува стенограмата от заседанието на вътрешната комисия на Народното събрание, на което беше изслушан ген. Ваньо Танов за скандала в МВР.

Стенограмата
от закритото заседание на комисията по вътрешен ред е поместена на уебсайта на "Капитал". Както пояснява "Дневник", заседанието беше в началото на скандала в МВР, когато за изслушване в комисията беше поканен бившият шеф на ГДБОП генерал Ваньо Танов. След разказа му депутатите прецениха, че информацията, която са научили, трябва да бъде препратена на прокуратурата, защото по думите на председателя на комисията Минчо Спасов има данни за извършено престъпление от висшето ръководство на МВР.
11 април: Министърът на вътрешните работи Румен Петков коментира пред Агенция "Фокус": “Много е важно да се реагира държавнически - ако се публикува секретна информация, държавата да вземе чрез своите органи съответното отношение към медията, която публикува това. И, разбира се, да се стигне до начина на изнасяне от съответната комисия. Ние не покажем ли веднъж завинаги, че когато една медия се ангажира с публикуването на секретни материали, това е наказуемо, ще продължим да стимулираме изнасянето на секретни материали от комисията, на което сме свидетели, за съжаление." На въпрос на "Фокус" застрашена ли е националната сигурност, Петков отговаря: “Не. Това е купчина клевети, които ще намерят място в някои средства за масова информация. Клеветата създава настроения. Ние живеем вече години наред в условията на клевети, които са ненаказуеми. Аз съм сигурен, че този път съответните органи ще привлекат под отговорност клеветника. Но ако стенограмата е тази, за която става дума – това са купчина клевети от провален служител и провален политик. Нека да ги прочетем, но с всички последствия към този, който ги публикува.

12 април: Вече се провежда разследване, за да се установи, кой е изнесъл стенограмата от заседанието на вътрешната комисия, на което бе изслушан ген. Ваньо Танов по скандала в МВР. Това съобщи пред Агенция “Фокус” народният представител от ДПС и член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Камен Костадинов.


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.