Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
13-04-2010

Книгата "Европа 2020 - гражданска визия" бе представена в Брюксел

Днес в Брюксел се проведе представяне на книгата "Европа 2020 - гражданска визия". Домакини на проявата бяха евродепутатите от Групата на ЕНП (ГЕРБ) Мария Неделчева и Владимир Уручев.

Книгата "Европа 2020 - гражданска визия", представена от двама от нейните съавтори, Любов Панайотова, директор на Европейския институт и Огнян Бояджиев, главен редактор на интернет портала europe.bg, представлява обобщение на двугодишна кампания за насърчаване на взаимодействието между европейските граждани и Европейския парламент - единствената пряко избирана европейска институция. Стремежът на тази книга е да допринесе за издигане ролята на гражданските организации в процеса на изграждане на обединена Европа в контекста на дебата за бъдещето на ЕС.

В своето изказване българският евродепутат Мария Неделчева сподели, че най-важното е гражданите да се доближат до европейските институции, да се стимулира интереса им към Европейския съюз и да се поощри тяхното активно участие в европейските политики.

Специалният гост на събитието, френският евродепутат Паскал Грюни (ЕНП), координатор на комисията по петиции, обясни на участниците как работи механизмът на петициите в ЕП и подчерта възможността, дадена от Лисабонския договор, за гражданска инициатива.

В последвалата оживена дискусия, в която взеха участие ученици от Враца и Сандански, поканени в Брюксел от евродепутатите от ГЕРБ, стана дума за това, по-силна Европа по-голяма Европа ли означава; кога ще се изравнят субсидиите за фермерите; ефективни ли са предложените антикризисни мерки в европейската социална политика.
В заключение евродепутатът Владимир Уручев посочи, че въпреки тежкия път, който България все още трябва да извърви в Европа, нашата страна трябва да запази своята идентичност, като всеки един от нас трябва да почувства Европа първо в себе си.

Утре в Брюксел ще се проведе и дискусия на живо във Voxbox студиото на Европейския парламент. Дискусията на тема "Мястото на Европа в света през 2020 г." Ще започне в 15ч. Българско време и ще бъде излъчвана на живо по Портал Европа.

Видео



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.